|

TBMM'de bu hafta

Meclis, Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

Aa
00:00 - 24/11/2013 Pazar
Güncelleme: 12:05 - 24/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
TBMM'de bu hafta
TBMM'de bu hafta

Meclis, önemli konuları görüşeceği yeni bir haftaya giriyor.

TBMM Genel Kurulu, haftaya CHP'li milletvekillerinin, "doping olaylarını önlemede yetersiz kaldığı ve Türkiye'yi küçük düşürdüğü" iddiasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında gensoru önergesini görüşerek başlayacak. Önerge sahipleri adına bir milletvekilinin, grupların ve Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından önergenin gündeme alınıp alınmayacağı oylanacak.

Önergenin gerekçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Dopingle Mücadele Sözleşmesi" hükümlerini ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dopingle Mücadele Yönetmeliğini uygulamadığı ve sporcu sağlığını koruyacak tedbirleri almadığı öne sürülerek, Bakan Kılıç'ın "Son dönemde sporu ve Türkiye'yi dünya kamuoyunda küçük düşürdüğü, itibarsızlaştırdığı, spor etik ve ruhuna aykırı doping vakalarının ardındaki nedenleri ortaya çıkartmadığı, kanunun kendisine yüklediği görev ve sorumlulukları yerine getirmediği" ifade edildi.

Genel Kurul'da, "Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" da görüşülecek. Tasarı; Anayasa Mahkemesi Vakfı'nın kurulması, raportörlerin bilgi ve tecrübelerini artırıp bilgi paylaşımında bulunabilmesi için yurt içi ve yurt dışında görevlendirilebilmesi, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı'na bağlı olarak Genel Sekreterlik biriminin kurulmasını içeriyor.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından zaman kalması halinde, kamuoyunda "tam gün" olarak bilinen "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı" ele alınacak.

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, 27 Kasım Çarşamba ve 28 Kasım Perşembe günü toplanarak maddelerin yazımını sürdürecek.

Grupların verdiği araştırma önergelerinin kabul edilmesinin ardından dopingle ilgili Araştırma Komisyonu'nun üyeleri, bu hafta belli olacak. Komisyon ilk toplantısında, başkanlık divanını oluşturacak.

10 yıl önce