|

Terör sorunu için bir önerimiz yok!

Dün bir TV programına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündemi değerlendirdi. Konu terör sorununa gelince Kılıçdaroğlu, "bizim şu anda, 'şu olursa çözülür' diye bir önerimiz yok" dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 22/02/2013 Cuma
Güncelleme: 08:57 - 22/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
Terör sorunu için bir önerimiz yok!
Terör sorunu için bir önerimiz yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün Türkiye'nin temel sorunu olduğunu belirterek, ''Bu sorunun çözümünde her siyasal partinin görevi ve sorumluluğu vardır. Hele hele anamuhalefet partisi olarak bizim görev ve sorumluluğumuz daha da ağırdır. Biz dikkatli ve temkinliyiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, SkyTürk 360 televizyonunda canlı yayınlanan ''Siyaset Meydanı'' programına katılarak gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

''Çözüm süreci ve İmralı ile görüşmelerin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması'' üzerine Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin ''İmralı süreci'', ''İmralı görüşmeleri'' tanımlanmalarının kullanıldığını dile getirerek, bu ifadelere itiraz etti. 

Önerimiz yok, önerilerimiz var ama dile getireceğimiz bir önerimiz yok

CHP'nin terör sorununun çözümü için uzlaşma komisyonunun ve akil adamlar komisyonunun sonuç önerileri üretmesinden yana olduğunu belirterek, sonuç için terör örgütüyle de görüşme yapılabileceğini ancak bunu devletin kurumlarının değil, akil adamlar komisyonunun yapmasından yana olduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, başka bir soruyu yanıtlarken de çözüm için dayatmadan değil, fikirlerin tartışılmasından yana olduklarını vurgulayarak, ''Bizim şu anda, 'şu olursa çözülür' diye bir önerimiz yok. Önerilerimiz var ama dile getireceğimiz bir önerimiz yok. Yani dile getirmek istemiyoruz. Bekliyoruz süreci'' ifadesini kullandı.

Neden dile getirmedikleri sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, ''İktidar niye dile getirmiyor? Bu sorunun asıl muhatabının iktidar olması, çıkıp kamuoyuna 'biz bu sorunu şöyle çözeceğiz' diye açıklama yapması gerekmez mi?'' dedi.     

Neden bu sürecin ismi "İmralı süreci" ada ile mi görüşülüyor?

''Ada ile mi görüşülüyor? Hayır. Orada birisi var. Neden o isim kullanılmıyor? Sayın Başbakan bilinçli olarak o isimi kullanmak istemiyor'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Gidilip, Abdullah Öcalan ile görüşülüyor. Görüşmeyi sağlayan hükümet. Kararı veren de hükümet. Bu gerçeğin altını özenle çizelim'' ifadesini kullandı. 

Herkesin, ''artık kan dökülmesin, sorun çözülsün'' isteği olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ancak çözümün nasıl gerçekleşeceğine dair açık ve samimi olmasının gerektiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, sürece ilişkin yeterli bilgileri olmadığını anlatarak, basına yansıyanın, ''görüşmelere kimlerin katılacağına Abdullah Öcalan'ın karar verdiği'' yönünde olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı samimi bulmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Recep Tayyip Erdoğan kadar, bugün beyaz dediğine ertesi gün siyah diyen başka bir politikacı görmedim. Bir politikacıda olması gereken söylediği sözün arkasında duran bir siyasi iradenin olması lazım. Bu irade yok'' dedi.


11 yıl önce