|

Terörün bitmesi için her türlü yol denenmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin istikrar ve güven içerisinde büyüyen bir bir ülke olduğunu, ülkenin daha da ilerlemesinin önünde ayak bağı olan terörün artık gündemden çıkması gerektiğini söyledi.

Cihan
00:00 - 10/01/2013 الخميس
Güncelleme: 20:06 - 10/01/2013 الخميس
Yeni Şafak
Terörün bitmesi için her türlü yol denenmeli
Terörün bitmesi için her türlü yol denenmeli

Cumhurbaşkanı Gül, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak için geldiği Afyonkarahisar'da Korel Termal Otel'de iş adamlarıyla akşam yemeğinde buluştu. İşadamlarına ülkenin refahını arttırmak için elbirliğiyle çalışmaya davet eden Gül, ülkenin uzun bir istikrarsızlık döneminden sonra bir istikrar yaşadığını, partiler üstü düşünüldüğünde herkesin bunun kıymetini bildiğini belirterek, şunları ifade etti: 'Avrupa'ya baktığımızda krizler içerisinde olduklarını görüyoruz. Avruğa'nın en güçlü sanayisinin bulunduğu ülkelerde neler olup bittiğini görüyoruz. Orta Doğu büyük felaketlerle karşı karşıya. Böyle bir dönemde ülkenin ekonomisinin sarsılmaz bir şekilde olması, içeriden ve dışarıdan gelecek şoklara karşı hazırlıklı olması, uzun dönemde algıladığımız bir dönemdir. Böyle bir durumda bütün şehirlerimizin eksikliklerinin giderilmesi, tarım ve sanayinin hangi ilde daha iyi yapıldığının tespit edilerek güçlendirilmesi gerekiyor.'

"TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLLAR DENENECEK"

Türkiye'nin en önemli meselesinin terör meselesi olduğuna değinen Gül, her şehidin sadece düştüğü yeri değil bütün Türkiye'yi yaktığını, insanlığa karşı suç işleyen, birlik ve beraberliği tehdit edenlerle mücadele etmenin en birinci görevleri arasında olduğunu anlattı. Gül, terörle mücadelenin birçok yolları olduğunu ifade ederek, silahla hak hukuk aramak isteyenlere karşı kesinlikle daha güçlü şekilde çıkmak gerektiğini, asla taviz verilmeyeceğini, terörü bitirmek için her türlü yolların deneneceğini, bu konuda herkesin devletine güvenmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin 10 sene önceki demokratik ve hukuk standartlarıyla şimdiki standartlarının karşılaştırıldığında korkulan tabularının olmadığının görüldüğünü belirten Gül, 'Bugün daha güçlü bir durumdayız. Kendisine güvenen bir ülkeyiz biz. Etraftaki herkes sıkıntılar içindeyken Türkiye olarak biz güçlüyüz. Bunun içinde ayak bağı olan terörün gündemden çıkması gerekiyor.' diye konuştu.

Afyonkarahisar'da olmaktan büyük gurur duyduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Gül, 'Sizler de takip ediyorsunuz, her ili ziyaret etmeye çalışıyoruz. Afyon'u ziyaretimiz soğuk bir güne denk geldi. Gün boyunca ziyaretlerde bulunduk. Hepinizin elini sıkmak isterdim. Ancak sizin adınıza şehit ailelerimizin elini sıkmak istiyorum.' dedi.

Afyonkarahisar'a daha önce de milletvekilliği döneminde çok defalar geldiğini ifade eden Gül, kenti çok gelişmiş bulduğunu, Askeri Havalimanı'na inerken gelişmiş Anadolu'da parlayan bir ilin olduğunu görmenin kendisini heyecanlandırdığını anlattı. Anadolu'da artık parlayan bir şehir olan Afyonkarahisar'ı sürekli takip ettiğini ifade eden Gül, 'Buradaki hareketliliği, aldığım bilgiler brifingler buraya geldiğimde bu intibaımı güçlendirdi. Afyon'da 8 termal otel bulunduğunu söylemek bile bu ilini ne kadar çekici olduğunu, cazibe merkezi olduğunu çok açık bir şekilde göstermekte ve bizi sevindirmektedir. Afyon yetiştirdiği siyaset ve iş adamlarıyla ünlüdür.' diye konuştu.

Mermer fabrikasını ziyaret ettiğini, mermerciliği bütün Türkiye'ye yayan Afyonkarahisarlılar olduğunu belirten Gül, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Siz ilham kaynağı olmuşsunuz. Otelcilik, sağlık turizmi, üniversitede sağlık turizmine yönelik branşlar gelişmiş durumda. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde bu şehri daha çok cazibe merkezi haline getirecektir. Gıdanın, termalin, mermerin ve lezzetin başkenti olmak kolay değildir.' CİHAN

٪d سنوات قبل