|

Tuncel: Cumhurbaşkanı adayımız olacak!

BDP'li milletvekillerinin katılımıyla TBMM'de grup kuran Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, Meclis'te ilk resmi grup toplantısını gerçekleştirdi.

Ajanslar
00:00 - 29/04/2014 Salı
Güncelleme: 15:31 - 29/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Tuncel: Cumhurbaşkanı adayımız olacak!
Tuncel: Cumhurbaşkanı adayımız olacak!

Partinin Eş Başkanı Sebahat Tuncel, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz kendi Cumhurbaşkanı adayımızı kendimiz göstereceğiz." dedi.

BDP'liler, Salı günleri artık HDP çatısı altında grup toplantısı yapmaya devam edecek. Bugün ilk resmi grup toplantısını yapan HDP, Sebahat Tuncel başkanlığında toplandı. Grup toplantısında konuşan Tuncel, Irak'ta yaşanan olaylara değinerek konuşmasına başladı. Konuşmasında Hatip Dicle'yi de anan Tuncel, ''Dicle'nin şahsında zindanda olan tutsaklara selam ve sevgilerimizi iletiyorum.'' dedi.

KONGRE 22 HAZİRAN'DA

Kongre tarihi veren Tuncel, ''Türkiye'de çözülmemiş dağ gibi sorunlar var. İki partili olarak seçime girdik. Ortaya çıkan sonuçları değerlendirdik. HDP kendisini yeniden düzenleyecektir. 22 Haziran'da yetiştirebilirsek kongre gerçekleştireceğiz. Yeniden yapılandırma sürecimizde bize katılım bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini de değerlendiren Tuncel, "Seçilecek Cumhurbaşkanı'nın halklara hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz kendi cumhurbaşkanı adayımızı kendimiz göstereceğiz. Meydanlarda olacağız. Nasıl bir Türkiye istediğimizi ifade edeceğiz. Adayımız öncelikle insan hakları ve özgürlüklere saygılı olacak. Ülkenin çözülmemiş Kürt sorununun yanında olacak. Anayasa için çalışma yürütecek. Kadınların özgürlük mücadelesinde çalışma yürütecek bir adayın olması gerekecek." şeklinde konuştu.

10 yıl önce