|

Yeni fırsatlara açılan bir kapı

Aa
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 23:47 - 31/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni fırsatlara açılan bir kapı
Yeni fırsatlara açılan bir kapı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin, genç nüfusu ve sahip olduğu çok yönlü potansiyeliyle dünyanın parlayan yıldızı durumunda olduğunu belirterek, ne kadar büyük ve karmaşık olursa olsun sorunların çözüm yerinin de demokrasi zemini ve Meclis olduğunu ifade etti.

Şahin, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2009 yılının ABD finans piyasalarında başlayıp, tüm dünyayı derinden etkileyen küresel ekonomik krizin yoğun olarak yaşandığı bir yıl olarak tarihe geçtiğine işaret ederek, krizin atlatılarak yeni yılla birlikte toparlanma sürecine geçilmesi ve ekonominin yeniden ivme kazanmasının herkesin ortak beklentisi olduğunu vurguladı.

GEÇMİŞTEN DERS ALMALIYIZ

'2010 yılını, geçmişte yaşananlardan dersler çıkararak yeni başlangıçlar için fırsat olarak değerlendirmeliyiz' diyen Şahin, mesajında şunları kaydetti: 'Ülke ve millet olarak geleceğe güvenle bakmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti, bölgesinde ve dünyada barışa dayalı dış politikasıyla uluslararası alandaki ağırlığını ve etkinliğini giderek artırmaktadır. Türkiye, genç nüfusu ve sahip olduğu çok yönlü potansiyelle dünyanın parlayan yıldızı durumundadır. Halk iradesinin merkezi, demokrasimizin kalbi olan yüce Meclisimiz, temel sorunlarını çözme, demokrasiyle taçlanmış Cumhuriyetimizi daha ilerilere taşıma gayreti içerisindedir.'

Yeni yılla birlikte Meclisin kuruluşunun 90. yılına ulaşmanın sevinç ve heyecanını da yaşadıklarına dikkati çeken Şahin, bu kapsamda 2009 yılında başlanan ve Meclisin açılış günü olan 23 Nisan'a kadar sürecek kutlama etkinlikleri düzenlediklerini kaydetti.



14 yıl önce