|

10 milyon öğrenciye bilgisayar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FATİH Projesi kapsamında 700 bin tablet bilgisayarın dağıtıldığı törene katıldı. Erdoğan, 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayarın öğrencilere dağıtılacağını açıkladı

Yeni Şafak
04:00 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:33 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ankara'da Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün 81 ilde 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilere teslim edildiğini söyledi. Bugüne kadar 737 bin 800 tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunduklarını kaydetti.



Erdoğan, “2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi. Bu safhadan sonra Türkiye'de ve dışarıda üretimi yapılacak, bununla beraber ülkemiz aynı zamanda bilişim teknolojisinde bir üs olmanın, uygulama alanı olmanın da adımını atmış olacaktır” dedi.



EĞİTİMDE KALİTELİ ALTYAPI


Erdoğan, “FATİH projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz. Bu tablet bilgisayarlar yerli tasarımlarla ülkemizde üretildi. Fatih Projesi sadece tablet bilgisayarlardan ibaret değil bilgisayarlarla birlikte etkileşimli tahtayı, çok fonksiyonlu yazıcıyı, fiber optik internet bağlantısını öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.


Projeye yönelik eleştirilere de cevap veren Erdoğan, şunları söyledi: “Bazıları diyor ki 'Fatih Projesi sona erdi. Tablet bilgisayar dağıtımı artık yapılmayacak'. Bunu neye dayanarak söyledikleri belli değil. Madem Fatih Projesi sona erdi, bugün (dün) dağıtılan 700 bin tablet bilgisayara ne diyeceksiniz?”



HİZMETLER TÜM MİLLETE


Gençlere seslenen Erdoğan, “Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini bilmiyorsa, bir nesil dilini bilmiyorsa, bir nesil dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur. Eğitim kimsenin tekelinde değildir. Eğitim de sağlık da ulaşım da diğer tüm hizmetler de sadece mutlu azınlığın, parası olanların değil, tüm milletin hakkıdır” dedi.



DARBECİLERİ MİLLETİM BİLİYOR


Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kahramanmaraş'ta Müftülük Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine de katılarak halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında, başta paralel yapı mensupları olmak üzere bazı kesimlerin '12 Eylül dönemini özlüyoruz. Daha insaflıydı' sözlerini eleştirerek, şunları söyledi: “Evet biz, sizlerin 12 Eylül darbelerini bile özlediğinizi gayet iyi biliyoruz. Adaleti bir sağdan, bir soldan asmak olarak görenlerin, bunları nasıl beslediğini, büyüttüğünü benim milletim çok iyi biliyor. Bunların darbeye nasıl selam durduğunu milletim çok iyi biliyor. Darbecilerle el ele verip ülkeyi nasıl bir uçuruma sürüklediklerini milletim gayet iyi biliyor.”


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#paralel yapı
#Fatih Projesi
9 yıl önce