|

150 yıldır uğraşıyorlar

Milletlerin tarihlerinden aldıkları güçle yaşadıklarını belirten Erdoğan, “Eğer geçmişe dayalı bir gelecek inşa edemezseniz, bitersiniz. Ama birileri 150 yıldır ısrarla bizi kökümüzden koparıp devirmeye çalışıyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:51 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ettiği 81 ilden gelen gençlik temsilcilerine önemli mesajlar verdi:



Evlad-ı Fatihan'ı karşımda görmenin mutluluğu içerisindeyim. Tarih hem bir ibret vesikasıdır hem de kudrettir, güçtür. Bir milletin kendi gücünün, benliğinin farkına varması yani özgürleşmesi ancak tarihinin farkına varmasıyla mümkündür. Kendi tarihine yabancılaşanlar rüzgarın önünde bir yaprak misali savrulmaktan kurtulamazlar.



ŞAH DAMARINIZI KESERLER


Bir milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışanlar öncelikle o milletin tarihten gelen bağlarını tahrip etmeye yönelir. Çünkü sizin şah damarınızı ancak böyle keserler. Bunu kestikleri anda da bitersiniz, tükenirsiniz.



DİLİMİZDEN KOPARTILDIK


Türkiye'de yıllarca bu yapılmaya çalışılıyor. Koskoca bir millet kendi geçmişinden, değerlerinden, kadim tarihi mirasından kopartılmak ve bunlara yabancılaştırılmak isteniyor. Dilimizden kopartıldık, bin yıllık bir birikimi kenara attık. İşte 'şah damarının kesilmesi' budur.



KÖKSÜZ AĞAÇ DEVRİLİR


Eğer geçmişe dayalı bir gelecek inşa edemezseniz, bitersiniz. Ama birileri 150 yıldır ısrarla bizi kökümüzden koparmaya çalışıyor. Biliyorsunuz, köksüz ağaçlar, bugün olmazsa yarın ama mutlaka devrilmeye mahkumdur. Şayet kendimize aydınlık bir gelecek inşa etmek istiyorsak köklerimizle ilişkimizi yeniden kurmalı, sağlamlaştırmalıyız. Bizim 12 yıllık mücadelemiz köklerimizle kadim değerlerimizle irtibatımızı yeniden kurma mücadelesidir.



Seçilme yaşı 18 olacaktır


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'de seçme yaşı 18, seçilme yaşı 30'du. Sayın Başbakanımıza, 'Ahmet bey, ne yapalım edelim, seçme, seçilme yaşını 18'e indirelim, çekelim' dedim. Maksat, yarışa 18 yaşındaki gençlerimizi de koyalım. Hemen bahane hazır, 'askerlik ne olacak.' Askerlik olacak, hiçbir şey yok, ona mani bir hal yok ki. Parlamento'daki süreci askerliğe sayarsın olur biter. Gençlerimize inanıyorum. Onun için 18'in seçme ve seçilme yaşı olması mukadderdir ve olacaktır. Ben buna inanıyorum” dedi.



#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#19 mayıs
#erdoğan
9 yıl önce