|

19 Mayıs nasıl kutlanacak?

00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:17 - 6/05/2012 Pazar
Yeni Şafak
19 Mayıs nasıl kutlanacak?
19 Mayıs nasıl kutlanacak?

Milli Bayramların nasıl kutlanacağı yeni yönetmelikle netlik kazandı. 19 Mayıs kutlamalarını Gençlik ve Spor Bakanlığı koordine edecek. Peki Bakanlık nasıl bir kutlama programı öngörüyor? Ayrıntıları Gençik ve Spor Bakanı Suat Kılıç anlattı.

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın nasıl kutlanacağı konusundaki tartışmalar bitti.

"Tören Formatından, Bayram Formatına Döndüreceğiz"


Yeni çıkarılan yönetmelik ile kutlamaların tertibi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verildi.


Bakan Kılıç, "Bayram kutlamalarının tören formatından, bayram formatına dönmesini çok arzu ediyoruz. Biz yeni dönemde bayramların gerçekten bayram tadında arzu ediyoruz. Gençlerin bu bayramların ana ögesi olmasını hedefliyoruz" dedi.



Suat Kılıç, 19 Mayıs kutlamalarının yeni dönemde nasıl olacağı ile ilgili ise şunları anlattı:

"Yeni dönemde üniversite gençliğini kutlamalarda önemli bir aktör haline getirmeyi planlıyoruz. Dragon Bot yarışlarını 19 Mayıs etkinliklerine dahil ediyoruz Karadeniz'de. Ofroad yarışlarını dahil ediyoruz, klasik otomobil yarışlarını, motorsiklet yarışlarını şu ana kadar olmayan etkinlikler şeklinde dahil ediyoruz. Samsun'da Cumhuriyet meydanında bir halk konseri tertip edilecek. Atatürk'ün doğum gününe atfen 19 Mayıs 1919 işte benim doğum günüm cümlesine atfen Cumhuriyet meydanında doğum günü pastası kesilecek."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs ruhunun ihmal edildiğini belirterek, önümüzdeki seneden itibaren tüm okullarda 19 Mayıs sempozyumları düzenleneceğini söyledi.

Kendisini Protesto Eden Öğrenciye yapılan Müdahaleyi Yorumladı


Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde kendisini protesto eden öğrencilere müdahale edilmesini de değerlendiren Kılıç, "Öğrenciler hukuk kuralları içinde eylemlerini gerçekleştirmeli, güvenlik güçleri de demokrasinin kaldıracağı şekilde müdahalede bulunmalı" dedi.

12 yıl önce