|

"21. Asrın Ebu Cehilleri" dedi ve Savcıları göreve çağırdı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Ekşi Sözlük'te Peygamber efendimize yapılan hakaret için çok sert konuştu. Bozdağ bu olayın faillerini "21. Yüzyılın Ebu Cehil'i" olarak niteledi. Bozdağ, peygamber efendimize hakarettin TCK'ya göre suç olduğunu söyledi ve savcıları göreve davet etti.

YUNUS GÖKSU/ YENİSAFAK.COM.TR/POLİTİKA
00:00 - 21/07/2013 Sunday
Güncelleme: 14:33 - 21/07/2013 Sunday
Yeni Şafak
"21. Asrın Ebu Cehilleri" dedi ve Savcıları göreve
"21. Asrın Ebu Cehilleri" dedi ve Savcıları göreve

Ekşisözlük'te açılan bir başlık büyük tepki topluyor. "Mekke'de doğan en büyük ga..t" şeklinde açılan ve Hz. Muhammed'e isim vermeden hakaretlerin edildiği, geçtiğimiz günlerde ise silinen başlığa tepki her geçen gün artıyor.

Başbakan Yardımsı Bekir Bozdağ'da bu ahlaksızlığa tepki gösterdi. Ekşi Sözlük'te yapılan saygısızlığın faillerine "21. Asrın Ebu Cehilleri" diyerek seslendi.

"Peygamberimize hakaret eden nice Ebu Cehiller geldi geçti. 21. Asrın Ebu Cehilleri bilmeli ki O'nun sevilmesine hiçbiri mani olamadı" diyen Bozdağ şöyle devam etti;

Peygamberimize hakaret edenler, şeytanın 21. asırdaki takipçileri yeni Ebu Cehillerdir.

Peygamberimiz hem alemlere rahmet ve hem de habibullahtır. Aklını, kalbini, gözünü ve kulağını O'na kapatanlara sadece acınır.Veyl olsun onlara. Kur'an'ın ve peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in muhafızı Yüce Allah'tır.Muhafızı Yüce Allah olanın ayrıca bir muhafıza ihtiyacı yoktur. Bütün şeytanlar ve takipçileri birlik olsalar bile Allah'ın nurunu söndüremezler. Allah nurunu tamamlar, Kur'an'ı ve peygamberini korur.

Savcıları göreve çağırdı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Peygamberimize hakaret, TCK 216/3 kapsamında suçtur. Cumhuriyet Savcılarının, bu konuda soruşturma başlatmaları yasal görevleridir" diyerek savcıları göreve davet etti.

Ebu Cehil Kimdir?

Ebu Cehil, "Cehaletin babası" demektir. Cahiliye döneminin fikirlerini ve olgusunu İslam'dan üsün gören Asıl adı Hisam Ebu'l-Hakem'e "Ebu Cehil" diyerek hitap edilmesi islam peygamberinin emriyle müslümanlar arasında başlamıştır.

11 years ago