|

'23 Nisan Başbakanı bile olamaz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Şentop, “CHP’dekiler kendi genel başkanlarını hayal dünyasında bile Başbakan olarak göremiyor. Yani, '23 Nisan Başbakanı bile olamaz' diyorlar. Hayal edemiyorlar” dedi.

Yeni Şafak
16:42 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 14:45 - 28/12/2014 Pazar
IHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, partisinin Atakum ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'na katıldı. Partililere hitap eden Şentop, 7 Haziran 2015'te yapılacak seçimlerin önemli olduğunu ve paralel yapıyla sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerin söyledi.


CHP’lilerin yüzde 40’ının Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan olarak düşündüğünü belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Çok yakın zamanda yapılmış anket çalışmasında AK Partinin oyu yüzde 48-50, bazı araştırmalarda yüzde 52. Yani, 'Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz' sorusuna AK Parti diyenlerin oranlarını söylüyorum. 'Türkiye’yi hangi parti yönetmeli' soruna yüzde 55-60 arasında AK Parti çıkıyor. Yani başka partilere oy verdikleri halde 'Türkiye’yi AK Parti yönetmelidir. AK Parti dışında bir parti yönetemez' diyenlerin sayısı AK Parti’ye oy verenlerden daha fazla. Bu neyi gösteriyor, gerçekten AK Parti’nin Türkiye’yi yönetebilecek hem de yönetme becerisine sahip tek parti olduğunu gösteren bir çalışmadır. Partilerdeki arkadaşlar kendi genel başkanlarının Başbakan olacağını hayal bile edemiyor. Mesela CHP’lilere soruluyor, 'Kılıçdaroğlu’nu Başbakan olarak düşünebiliyor musunuz?' diye, yüzde 50’yi bulmuyor. Oran yüzde 40 civarında. Kendi genel başkanını yüzde birlik partilere bile sorsan hiçbir ihtimal olmamasına rağmen hayalen başbakan olarak Türkiye’yi yönetebilecek birisi olarak görebilir. CHP’dekiler ise kendi genel başkanlarını hayal dünyasında bile Başbakan olarak göremiyor. Yani, “23 Nisan Başbakanı bile olamaz” diyorlar. Hayal edemiyorlar.” 


PARALEL CUNTA

Darbelerin yabancı güçlerle yapıldığını ancak en son Türkiye içerisinden bir yapının darbe girişiminde bulunduğunu belirten Şentop, şunları söyledi: “Aralık 2013’e kadar bizimle birlikte hareket ettiğini düşündüğümüz vesayete karşı birlikte mücadele ettiğimiz bazı çevrelerde, bazı gruplarda daha sonra paralel cunta diyoruz. Bunlar seçim dönemlerinde CHP, MHP ve HDP’yle hareket etti. Bu bir siyasi birliktelik değil bir yıkım ekibiydi. AK Parti’ye karşı oluşturulmuş bir şer ittifakıydı. Aralık 2013’e kadar AK Parti’yi desteklemişsiniz, yeniden bir değerlendirme yapmışsınız, yanlış bulmuş olabilirsiniz. CHP’yi destekleme kararı almışsınız. Buna kimsenin diyeceği bir şey olamaz. MHP’yi destekleme kararı almışsınız ya da HDP’yi destekleme kararı almışsınız. Ama böyle değil. AK Parti’nin bir yerde CHP karşısındaysa onu, MHP karşısındaysa onu, bir ilçede HDP güçlüyse onu destekliyor paralel yapı. Siyasi bir görüşün arkasında değilsiniz. Sizin hedefiniz AK Parti’ye zarar vermek. Böyle siyaset yapılmaz. Bu AK Parti karşısında oluşturulmuş bir şer ittifakının ispatıdır." 


2015 seçimlerinin önemli olduğunu anlatan Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"AK Partiyi bu seçimlerde zayıflatmaya yönelik bir proje. Bu yerli bir proje değildir. Biraz eskiye gidelim. Türkiye’nin temel meselesi şuydu. Türkiye şimdiye kadar kendi iç meselelerinde kendi içinde boğulmuş, ekonomisiyle, siyasi istikrarı bulunmayan bir ülkeydi. Hatırlayın. Ama 2002’den itibaren Türkiye önce siyasi istikrar, buna bağlı ekonomik istikrarını sağladı. Yüz yıllardır çözülemeyen birçok temel meseleyi çözüm yolunda risk alarak adım atmaya başladı.17 ve 25 Aralıkta operasyon yapanlar, ondan bir yıl önce diyorlardı ki, 'Artık AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın defteri kapatıldı'. Uluslararası güçler artık başka bir aktör arayacak diye. Onlar Türkiye’de iktidarlar müsaadeyle gelir, gider ve konuşur diye düşünen çevreler onlar. Bu projenin taşeronluğunu paralel yapı, paralel cunta üstlendi Türkiye’de. Türkiye birçok darbe ve darbe girişimi gördü. Ve bunların muhakkak bir uluslar arası bağlantısı vardır. İlk defa Türkiye’de tamamen uluslararası projenin taşeronluğunu üstlenen, Türkiye içerisinde bulunan bir yapı darbe teşebbüsünde bulundu” 

'BİZİM KARŞIMIZDA KİM TEZGAH KURARSA KURSUN BU TEZGAHLAR BAŞLARINA GEÇECEKTİR'

AK Parti’nin kapatılmasına kimsenin gücünün yetmediğini belirten Şentop, sözlerine şöyle devam etti: “Eski Türkiye’ye alışmış olanlar, hala 'Millet ne derse desin. Bu ülkeyi biz yönetiriz' diyenler, 'Bizim seçime ihtiyacımız yok. Memleketin temel meselelerinde kararı biz veririz' diyen bürokratik yapıyla olan mücadelemiz, onlarla beraber hareket eden siyasetçilerle olan mücadelemiz devam ediyor. AK Parti hakkında kapatma davası açıldı. Türkiye’de iki kişiden birisinin oyunu almış bir siyasi hareketin durdurulması ve devre dışı bırakılması hesabı yapıldı. Bunu beceremediler, kapatamadılar. Güçleri yetmedi. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde milletten bu kadar destek almış bir partiyi hiçbir mahkeme kapatamaz. Anayasa mahkemesi dahil. Sonra başka bir operasyonla ve başka bir seçim ümidiyle hazırlandılar. Önce 12 Eylül referandumu onların ümitlerini kırdı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde de çok ciddi bir sükut-u hayale uğradılar. Ama 7 Haziran 2015 seçimlerinde de AK Parti aynı şekilde bir başarı sağladığı takdirde artık eski Türkiye’nin ve eski siyasetin defteri dürülmüş olacak.”


'2015 SEÇİMLERİ ÖNEMLİ'

Haziran 2015 seçimlerinde dananın kuyruğunun kopacağını ve siyasi iktidarın belirleneceği bir seçim yaşanacağını hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Şentop, konuşmasını söyle tamamladı: "Dananın kuyruğunun kopacağı seçim 2015 seçimleridir. Türkiye’de gerçekten siyasi iktidarın belirleneceği bir seçim. Onlarında son ümitleri bu seçimdir. İşin içine kurumsal yapıları sokmaya çalışıyorlar. Ama bütün tezgahlar inşallah bunların başlarına çalınacak. Bu millet kararlılığını sürdürdüğü sürece, partimize teveccühlerini gösterdiği sürece bizim karşımızda kim tezgah kurarsa kursun, bu tezgahlar başlarına geçecektir.” 


Toplantıda ayrıca konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, “Bir seçim bittiğinde, hemen diğer seçim hazırlıklarına başlayan AK Parti teşkilatları olarak burada yapmış olduğumuz toplantı da 2015 genel seçimlerine hazırlık aşamasından bir tanesidir. İlçe kongrelerini bitiren yenilenen ve tazelenen teşkilatlar olarak, çok daha güçlü sandık yönetim kurullarına sahip bir teşkilat yapısıyla 2015 genel seçimlerine gireceğimizin de müjdesini size vermek istiyorum. Sizlerin bizlere göstermiş olduğunuz hedefleri sahiplenerek, bu hedeflerin arkasında dim dik durarak, AK İktidarımız yolunda yeni bir yürüyüş daha yapmak arzusundayız” dedi.


Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un yanı sıra SKM Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Çorum, Ordu, Sinop ve Amasya illerinin AK Parti il başkanları, il ve ilçe başkan, kadın ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra partililer katıldı. Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Şentop’a günün anısına seramik bir tablo hediye etti.

Takdimin ardından toplantı basına kapalı devam etti.
#mustafa şentop
#ak parti
#samsun
#atakum
#kemal kılıçdaroğlu
#paralel yapı
#darbe
#2015 genel seçimleri
9 yıl önce