|

2'nci bölüm tamamlandı

TBMM Genel Kurulunda devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde 21. madden 46. maddeye kadar olan kısmı içeren 2. bölüm tamamlandı.

10:09 - 5/03/2015 четверг
Güncelleme: 10:54 - 5/03/2015 четверг
AA

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bugün kabul edilen maddelerine göre, Polis Akademisi Başkanı'nın yanı sıra dekan, enstitü müdürü ve enstitü sekreteri, polis meslek yüksekokulu müdürü, polis meslek eğitim merkezi müdürü ve bunların yardımcılarıyla her kadrodaki öğretim elemanları ve idari personelin görevleri, düzenleme yürürlüğe girince sona erecek ve kadrolarıyla ilişkileri kesilecek.


Polis Akademisi Başkanı, düzenleme yürürlüğe girdikten sonra 20 gün içinde atanacak.


Polis Akademisi'nde görevi sona eren öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman ve idari personelden başkanın teklif ettiği ve İçişleri Bakanı'nın uygun gördüğü personel, en geç 2 ay içinde  Polis Akademisi Başkanlığı'nda durumlarına uygun kadrolara atanacak.


Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülecek. Fakülte öğrencileri, YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerine tercihlerine göre yerleştirilecek. 1 Ocak 2020 tarihine kadar, emniyet teşkilatının ilk kademe amir ihtiyacını karşılamak üzere, lisans mezunları arasından KPSS'de taban puanı alan ve şartları taşıyanlar, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nde bir eğitim-öğretim dönemi özel eğitime tabi tutulabilecek.


TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, 2. bölümün tamamlanmasının ardından birleşime ara verdi. Mumcu, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.


MHP'li Türkkan'a 2 birleşim Meclis'ten geçici çıkarma cezası verildi

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a, 2 birleşim geçici olarak Meclis'ten çıkarma cezası verildi.


TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, yaklaşık bir saatlik aranın ardından, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri için birleşimi yeniden açtı. 


Mumcu, MHP'li Türkkan'ın oturum kapanmadan önce söylediği sözlerin, İçtüzüğün 161. maddesinde (Görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanına, TBMM'ye, TBMM Başkanı'na, Başkanlık Divanına, Başkanlık görevini yerine getiren Başkanvekiline hakarette bulunmak, sövmek veya onları tehdit etmek yahut Türkiye Cumhuriyeti'ne veya onun anayasa düzenine sövmek) belirtilen unsurları içerdiği için, Türkkan'a, İçtüzüğün 163. maddesi uyarınca Meclis'ten geçici olarak çıkarma cezası verilmesi gerektiğini söyledi. 


Mumcu, Türkkan'a 2 birleşim geçici olarak çıkarma cezası verilmesini teklif edeceğini belirterek, isterse Türkkan'ın kendisini savunabileceğini kaydetti.


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Biz de bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz. Bu ifadelerin tutanaklardan çıkarılması gerektiğini söylüyorum. Sehven söylenmiş sözlerdir ve onur kırıcıdır. Kendisi şu anda da Genel Kurul'da değildir" diye konuştu.


Daha sonra yapılan oylamayla, MHP'li Türkkan'a 2 birleşim Meclis'ten geçici olarak çıkarma cezası verildi.

#17 Şubat
#TBMM Genel Kurulu
#İç Güvenlik Paketi
#Genel Kurul
#2. bölüm tamamlandı
9 лет назад