|

367 Meclis'i bloke etti

Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu iptal etmesinin ardından 367 milletvekili bulunmadığı için seçime geçilemedi

00:00 - 7/05/2007 Monday
Güncelleme: 01:08 - 7/05/2007 Monday
Yeni Şafak
367 Meclis'i bloke etti
367 Meclis'i bloke etti

TBMM Genel Kurulunda, dün peşpeşe yapılan iki yoklamada da Cumhurbaşkanı seçimi için Anayasa Mahkemesinin öngördüğü toplantı yeter sayısı olan 367'ye ulaşılamayınca oylamaya geçilemeden Meclis kapandı.

Genel Kurul, seçimlerin birinci turunun yenilenmesi için dün saat 11.00'de toplandı. Meclis Başkanı Bülent Arınç, “Toplantı yeter sayısı vardır; gündeme geçiyoruz” deyince, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, 367 sayısının aranması gerektiğini söyledi. Arınç ise “Arayacağım. Niçin acele ediyorsunuz?” dedi. Koç'un “367 vardır dediniz” demesi üzerine Arınç, “367 vardır, demedim. Kafanızdaki düşünceleri, lütfen ağzınıza getirmeyin” diye konuştu. Arınç, daha sonra Anayasa Mahkemesi'nin kararını hatırlatarak, yoklama yapacağını söyledi. Meclis'te yapılan ilk yoklamaya 356 milletvekili katılırken, ikinci yoklamaya ise 358 milletvekili katıldı. Bunun üzerine Arınç, oylamalara 9 Mayıs'ta devam edileceğini açıklayarak toplantıyı kapattı.

ANNESİ ÖLDÜ, YİNE DE MECLİS'E GELDİ

CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Edirne Milletvekili Necdet Budak'ın önceki akşam saat 19.00'da annesi vefat etti. Budak, buna rağmen oylamaya katıldı. Oylamanın hemen ardından uçakla İstanbul'a gelen Budak, buradan helikopterle Edirne'ye geçerek ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına yetişti.

BİRLİKTE BAŞARDILAR

Genel Kurulu'da, dün yapılan 2 oturuma CHP'nin yanısıra DYP ve Anavatan Partisi de katılmadı. Böylece “184 yeter, mahkeme yanlış” diyen DYP lideri Ağar ile “Çözüm yeri Meclis'tir” diyen Anavatan lideri Mumcu, TBMM'yi boykot ederek, tarihte ilk kez Köşk seçimini mahkemeye taşıyan CHP'ye tam destek vermiş oldu.


17 years ago