|

4. Yargı Paketi hazır

Reform İzleme Grubu toplantısında katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 4. Yargı Reformu Paketi'nin hazır olduğunu açıkladı

Şamil Kucur
00:00 - 17/03/2012 суббота
Güncelleme: 03:45 - 17/03/2012 суббота
Yeni Şafak
4. Yargı Paketi hazır
4. Yargı Paketi hazır

Reform İzleme Grubu 25. Toplantısı, AB Bakanı Egemen Bağış'ın ev sahipliğinden yapıldı.

İstanbul Baltalimanı'nda yapılan toplantıya İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile çok sayıda üst düzey bürokrat katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergin, 3. Yargı Paketi'nin ardından ifade, basın özgürlüğü ve insan hakları standartlarını içeren 4. Yargı Reformu Paketi'nin de hazırlandığını açıkladı. Ergin reformlar sonucunda Ergenekon ve KCK sanıklarının da aralarında bulunduğu 10 bine yakın sanığın tahliye edilme ihtimali ile ilgili soru üzerine ise şunları söyledi:

DEĞİŞEN ŞARTLAR

“Yargıyı hızlandırma konusunda değişik düzenlemeler var. Yasama faaliyetleri ortaya çıkan ihtiyaç, değişen şartlara bakılarak yapılır. Bundan kaç kişi istifade eder, şu davanın tarafları istifade eder gibi bir çalışma yok. Bizim genel olarak reform stratejisi çerçevesinde yaptığımız çalışmadır. Gelecek paket de AİHM'in Türkiye aleyhine verdiği kararlarda yeni ihlaller olmamasına dönük tedbire dönük pakettir.”

3 BİN DOSYA ÇÖZÜLÜR

AB Bakanı Egemen Bağış ise reform paketi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Sizlerle paylaşacağımız yeni ve müjdeli bir haber de Adalet Bakanlığı'mızın kısa bir süre içerisinde 4. Yargı Reform Paketi'ni meclise sevk edecek olmasıdır. Bu paket daha çok ifade ve basın özgürlüğü de dahil olmak üzere insan hakları standartlarının yükseltilmesine yönelik önemli iyileştirmeler içerecektir. Bu 4. paketle birlikte AİHM'de 3 bin civarında dosyanın çözüme kavuşması öngörülmektedir. Bu da Türkiye'deki yargı yükünün hafiflemesi ve Türkiye'nin uluslararası imajına çok önemli katkılarda bulunması anlamına gelmektedir.”

12 лет назад