|

62. hükümet için görevi aldı

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 62. hükümeti kurma görevini Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na verdi. Yeni hükümeti bugün Köşk'e sunacak olan Davutoğlu, kabinenin onaylanmasının ardından AK Parti'nin yeni MYK'sı için kolları sıvayacak.

İlhan Toprak
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 23:50 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
62. hükümet için görevi aldı
62. hükümet için görevi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin ederek görevi devralmasının hemen ardından Başbakanlık vekaletini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na verdi. Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki devir-teslim töreninin ardından ilk resmi kabulünü de Başbakanvekili Davutoğlu ile gerçekleştirdi. Dün gece saat 22.00'da gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'na yeni hükümeti kurma görevini verdi.

Başbakanvekili ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 62. Hükümeti bugün saat 11.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yine bugün kabineyi onaylaması bekleniyor. Yeni kabine Köşk onayını aldıktan sonra 62. hükümetin TBMM'de güvenoyu süreci başlayacak.

MKYK TOPLANACAK

Bu arada önceki gün gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kongre'de 1382 delegenin oyunu alarak AK Parti'nin 2. Genel Başkanlığına seçilen Başbakanvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, partinin yeni MYK'sını belirlemek için de harekete geçti. Davutoğlu'nun, kabinenin onaylanmasından hemen sonra AK Parti'nin en üst karar alma mercii olan MKYK'yı toplayacak.

HEDEF GENÇLEŞTİRME

Kabine üyelerinin onaylanmasının ardından aynı gün AK Parti MYK'sını belirlenmiş olacak. Bugün akşam 17'de MKYK'yı toplayacak olan Davutoğlu, burada partide beraber çalışacağı genel başkan yardımcılarını belirleyecek. Dinamik bir yürütme kurulu kurmak istediği bilinen Davutoğlu'nun bunun için MYK'da önemli değişikliklerin yapması bekleniyor.


10 yıl önce