|

AB için 3 aşamalı eylem planı

Avrupa Birliği sürecini masaya yatıran Bakanlar Kurulu üç aşamalı eylem planını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Çok önemli kararlar aldık. AB hedefinden vazgeçmediğimizi dikkate alarak bu çalışmayı yaptık' diye konuştu.

Ayfer Mallı
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:32 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
AB için 3 aşamalı eylem planı
AB için 3 aşamalı eylem planı

Bakanlar Kurulu, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 7 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantının ardından yaptığı basın toplantısında Avrupa Birliği sürecinin masaya yatırıldığını ve çok önemli kararlar alındığını söyledi. Bakan Arınç, şunları söyledi: 'AB için 3 aşamalı eylem planında yeni argümanların ne olacağı ele alındı. Bugünden itibaren 2014 yılı sonuna kadar bir eylem planı, 2015 başından Haziran ayına kadar 2. eylem planı, 2015 seçimlerinin ardından 2019'a kadar da 3. bir eylem planı hazırlığı üzerinde duruyoruz. Hazırladığımız eylem planından bu konuya pozitif baktığımızı göreceksiniz. AB Bakanı Volkan Bozkır, yurt dışında bir çalışma yapmak üzere ayrıldılar. AB hedefinden vazgeçmediğimizi dikkate alarak bu çalışmayı yaptık.'

YENİ BİR ASKERİ CEZA KANUNU YAPMAK

Askeri Ceza Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair bir tasarının da Kurul gündemine geldiğini belirten Arınç, 'Askeri suçlar, bu konuların net olarak ortaya çıkarılması konusunu Sayın Başbakanımız talimatlandırdılar. Benim başkanlığımda biraraya gelerek taslağın üzerinde acilen bir çalışma yapacağız' ifadelerini kullandı.

SORUMLULARIN ORTAYA ÇIKARILMALI

İstanbul'da yaşanan iş güvenliği, kazalarına yönelik tartışmaların olduğunu belirten Bakan Arınç, 'Geçtiğimiz günlerde tarafların tamamının temsil edildiği faydalı bir çalışma yapıldı. Bu çalışma sonunda elde edilen verilen bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşmeye açıldı, bunu sonuçlandıracağız. Bütün taraflarla birlikte eylem planı masaya yatırılacak. İş sağlığı ve güvenliği konusunda çıkardığımız kanuna rağmen insan hayatı tehlikeye giriyorsa bunun sorumluların tek tek ortaya çıkarılması gerekir' diye konuştu.

YURT SORUNU KALMAYACAK

Toplantıda yüksek öğrenim yurtlarının kapasitelerinin artırılması konusunun da gündeme geldiğini vurgulayan Arınç, 'Bugünkü kapasitenin de özel sektör yapmışsa asgari 15 yıl kiralayabiliyoruz. Belediyelerimize de yurt yapma konusunda görevlendirmeler verildi. Ranzalı sisteme tekrar geçmeyi düşünmüyoruz. 2015 yılı başına kadar ihtiyaçlar tamamen karşılanacak' dedi.

BİR DAHA ÇOK MADDELİ TASARI YOK

Çok maddeli yasa tasarıları yerine sadece o işle ilgili tasarıları getirmeye gayret edeceklerini söyleyen Arınç, 'Bundan sonra bu kadar maddeli bir tasarıyı umarım ki görmeyeceksiniz, Sayın Başbakanımızın talimatı budur' dedi.

PROVOKASYONA DÖNÜK ÇALIŞMA

Arınç, terör örgütünün yaktığı 10 okul ve Kürtçe eğitim amaçlı açılan ve yasadışı olduğu için mühürlenen okullarla ilgili bir soruya da 'Bir yerde tuğlalar üst üste konulmuş ve Kürtçe eğitim verilecek bir okul olacağı söyleniyor. Bu propogandaya ve provokasyona dönük bir çalışmadır' cevabını verdi. Arınç, yakılan okullarla ilgili olarak adli süreç başlatıldığını da bildirdi.


10 yıl önce