|

Abdullah Gül: İstikrar 7 Haziran'da sürecek

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar'ın eş-Şark gazetesine verdiği röportajda 7 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı yorumda, halkın istikrar istediğini ve sandıktan da istikrarı çıkacağını kaydetti. Gül, "Yeni bir parti kurma düşüncesi olup olmadığı" sorulması üzerine ise AK Parti'nin esas kurucusunun kendisi olduğunu ve onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzusu olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
12:51 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:35 - 27/04/2015 Pazartesi
AA

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "AK Parti'nin esas kurucusu benim. AK Parti'nin hem ilk çıkardığı başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzum yok" dedi. Katar'da yayınlanan eş-Şark gazetesine konuşan Gül, "Enerjinin sadece siyasette harcanmadığını, enerjisini başka hizmetlerde de harcayabileceğini" belirterek "Şimdilik böyle düşündüğünü" söyledi.



İstikrar vurgusu


Türkiye'nin 2002'den bu yana gösterdiği gelişimden de bahseden Gül, "Bu tarih öncesinde Türkiye'de siyasi açından çok kırılgan bir dönem olduğunu belirterek, tek başına hükümet olmanın siyasi, ekonomik, hukuk reformları gerçekleştirme imkanı sağladığını, bu reformların da ekonomik, demokratik ve hukuk standartlarını yükselttiğini ve güçlü hale getirdiğini" kaydetti.



Yapısal reformların ekonomi alanında çok güçlü büyüme eğilimi olarak sonuç verdiğini belirten Abdullah Gül, dış politikada da iki önemli adım olduğunu şu sözlerle anlattı:



"Biri bütün İslam ve özellikle Arap coğrafyasıyla Türkiye yeniden buluştu ve çok özel stratejik bir bakışla bütün Arap dünyası, Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi yeniden ele aldık. Bizim bu açılımımız bütün Arap halkları tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Adeta kardeşlerin birbirini tekrar keşfetmesi gibi oldu. Diğer bir dış politika ayağı da aynı zamanda bir Avrupa ülkesi de olan Türkiye, Avrupa'da toprağı olan Türkiye Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerini hızlandırdı ve tam üyelik müzakerelerine başladı."



İstikrar 7 Haziran'da sürecek


Gül, "7 Haziran genel seçimleriyle ilgili, istikrarın önemli olduğunu halkın bu önemi her zaman gördüğünü" belirterek, "Kanaatinin istikrarın devam edeceği yönünde" olduğunu söyledi.



"Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra başka bir makam yok"


Kendisine "Yeni bir parti kurma düşüncesi olup olmadığı" sorulan Gül, şunları kaydetti: "AK Parti'nin esas kurucusu benim. Ak Parti'nin hem ilk çıkardığı başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzum yok. Enerji sadece siyasette harcanmıyor. Enerji başka türlü de, hizmetlerle değerlendirilebiliyor. Şimdilik böyle düşünüyoruz."



#11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
#ak parti
#siyaset
9 yıl önce