|

Acıları paylaşırız boyun eğmeyiz

AP’nin Ermeni olayları kararına tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, acıları paylaşmaya hazır olduklarını ancak kimseye boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:50 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Yeni Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. AP'nin kararının Avrupa'daki ırkçılığın yeni bir yansıması olduğunu belirten Davutoğlu, özetle şunları söyledi:



Avrupa Parlamentosu, 750 kişilik, bir çok marjinal grubun olduğu, bu tarz bir çok kararın son derece gayrı ciddi olduğu bir yapıya sahip. Dün Sayın Schulz'a da söyledim, 'eğer Avrupa tarihini açacaksak sömürgecilikte Afrika'da, Asya'da, Avustralya'da neler yapıldığını, otantik kavimlerin nerelere kaybolduğunu...' Nerede Aborjinler, nerede Kızıldereliler, nerede Afrika kabilelerinin bir çoğu? Nasıl yok oldular, tarihten nasıl silindiler? Siyasi baskı yapılmasına izin vermeyiz.



IRKÇILIĞIN YANSIMASI


Eğer barışa katkıda bulunulacaksa eğer Avrupa kültürü çok kültürlü yapısını koruyacaksa tarihe dayalı olarak nefret sonucu doğuracak kararlar almaması lazım. Bu, son dönemde Avrupa'da yükselen İslam ve Türk karşıtlığını da tahrik edecek bir durumdur. Mesela artık Türkiye Ermenistan, Türk Ermeni meselesinin ötesine geçmiştir. Avrupa'daki ırkçılığın yeni bir yansımasıdır.



Türkler ile Ermenilerin dünyanın her yerinde barışması, acılarını paylaşması için ne gerekiyorsa yapmaya, barışmaya, acıları paylaşmaya hazırız ama boyun eğmeye geldiğinde bize kimse boyun eğdiremez. Ama her konuyu konuşmaya hazırız.


#Avrupa Parlamentosu
#Yeni Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı
#ak parti
9 yıl önce