|

Adalet Bakanı: ’’HDP heyeti taleplerini iletti’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP heyetinin konuyla ilgili taleplerini ilettiklerini, silah bırakma, geri çekilme gibi konuların konuşulmadığını söyledi.

Yeni Şafak
19:47 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:50 - 20/11/2014 Perşembe
IHA

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP heyetiyle görüştükten sonra gazetecilere açıklama yaptı. Bozdağ, hasta tutuklularda ilgili olarak, "Cezaevinde şu anda tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek durumda olanlar toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmuyorlarsa, cezalarının infazı ertelenmekte, tutuklu ise tahliye olmaktalar. Bunlarla ilgili uygulamada sıkıntılar var. Daha önce biz bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için somut tehlike kriterini getirdik. Ancak sıkıntılar devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Bozdağ, hasta tutuklularla ilgili konuyu insani olarak gördüklerini belirterek, "Tutuklu ve hükümlülerin her biri bize ailelerinin bir emanetidir. Biz onların sağlıklarıyla ilgili her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir" şeklinde konuştu.


Hasta tutuklularda ilgili sayı vermeyen Bozdağ, "Cezaevinde hayatını tek başına idame ettiremeyeceği, sağlık raporuyla tespit edilmiş kişiler, eğer toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmuyorlarsa onların cezalarının 6 ay süreyle ertelenmesi söz konusu. Her 6 ayda bir gözden geçiriliyor, hastalık devam ediyorsa, erteleme yapılabiliyor, iyileşme varsa son veriliyor. Tutukluysa tahliye oluyor. Ama ’bunların hepsinin raporu onaylanacak mı’ raporlar Adli Tıp kurumuna gidiyor. Durumu onlar tetkik ediyor, onay verdikten sonra oluyor" diye konuştu.


İmralı ziyaretinin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Bozdağ, HDP heyetinin konuyla ilgili olarak taleplerini ilettiklerini belirtti. Bozdağ, silah bırakma, geri çekilme gibi konuların konuşulmadığını sözlerine ekledi.

#Bekir Bozdağ
#HDP
#İmralı
9 yıl önce