|

AK Parti bu ilçede kongre yapamıyor

AK Parti, yüzde 60’lar düzeyinde oyu olmasına rağmen iki dönem üst üste belediye başkanlığını kaybettiği Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde şimdi de kongre yapamıyor. Genel Merkez, ‘tepeden inme adayını’ seçtiremeyeceğini anlayınca ilçe kongresini ikinci kez erteledi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 22:38 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

AK Parti, milletvekili genel seçimleri ve büyükşehir belediyesi seçimlerinde Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde yüzde 60’ın üzerinde oy alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AK Parti’nin adayı Tayyip Erdoğan bu ilçeden yüzde 75’in üzerinde oy aldı. Buna rağmen Şalpazarı’nda ilçe belediye başkanlığını son iki yerel seçimde MHP kazandı. 


DYP’Lİ TOPKARA’YA TEPKİ

Şalpazarı, 19 ilçe içerisinde Düzköy’den sonra AK Parti’nin seçim kaybettiği ikinci ilçe oldu. 30 Mart mahalli seçimleri sonrası, belediye başkanlığı seçiminin kaybedilmesinden sorumlu tutulan ilçe başkanı Metin Günay’ın istifası alınarak yerine DYP kökenli Murat Topkara atandı.


KONGRE İPTAL EDİLDİ

Genel Merkez’e gönderilen listedeki Abdullah Erata, Cemal Akdeniz ve Osman Demir isimlerinden herhangi birinin tercih edilmeyip Murat Topkara’nın atanmasına tepkiler devam ederken, kongre aşamasına gelindi. 23 Ekim 2014’te yapılacağı ilan edilen kongreye Murat Topkara’nın aday gösterildiği tek liste ile gidilmesi talimatına rağmen, eski başkan Metin Günay’ın da adaylık başvurusunda bulunmasıyla işler karıştı. Kendi adayını seçtiremeyeceğini anlayan Genel Merkez, ilçe kongresini iptal etti. 


TALİMAT SOYLU’DAN

İptalin ardından, Metin Günay’ın yeniden aday olmasının önüne geçmek için Günay’a Trabzon İl Teşkilatında görev verildi ve yönetim kurulu üyesi yapıldı. Bugün yapılacağı ilan edilen kongreye de yine tek aday olarak Murat Topkara ile gitme kararı alan Genel Merkez, tabandan destek alan Şalpazarı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ensar Muhçu’nun aday olması üzerine, teşkilatlanmadan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun talimatıyla kongre ikinci kez erteledi. Her seçimde Ak Parti’ye güçlü destek veren ancak merkezden atamayla gelen isimlere direnen AK Parti seçmenleri, ilçenin sorunlarını anlatma umuduyla Ankara Genel Merkez’e gitmeye hazırlanıyor.


Kazanan aday disipline verildi

Köprübaşı ilçesinde de genel merkezin desteklediği mevcut başkan Mustafa Aydın’ın karşısına  Yüksel Erdoğan ve parti kurucularından Muhammet Yamakoğlu aday olarak çıktı. Erdoğan ve Yamakoğlu, tüm ısrarlara rağmen adaylıktan çekilmedi. Genel Merkez ve il başkanlığına rağmen 75 oy farkla seçimi kazanan Erdoğan, disiplin kuruluna sevk edildi. 

#süleyman soylu
#ak parti
#kongre
9 yıl önce