|

AK Parti bugün kampa giriyor

AK Parti''de Afyonkarahisar kampı bugün başlıyor. Davutoğlu moderatörlüğünde istişarelerin yapılacağı kampın 5 ana gündem maddesi var; ''ekonomi'', ''çözüm süreci'', ''dış politika'', ''kongre'' ve ''paralelle mücadele''

Fazlı Şahan
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti bugün kampa giriyor
AK Parti bugün kampa giriyor

AK Parti''nin 23. İstişare ve Değerlendirme kampı bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başlıyor. Açılış ve kapanışta konuşacak olan Davutoğlu, tüm bakanları kürsüye çıkararak, ''moderatörlük'' yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde ilk kez gerçekleştirilecek kamp için milletvekilleri, il ve belediye başkanları, Kurucular Kurulu üyeleri, MKYK üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, Güral Afyon Termal''de bu akşamdan itibaren buluşacak.

FORMAT DEĞİŞİMİNE GİDİLDİ

Kampta müzakereler ve sunumlar ise yarın Davutoğlu''nun açılış konuşmasının ardından başlayacak. Davutoğlu''nun ilk kez katıldığı kampta format değişikliğine gidiliyor. Önceki kamplarda ilk gün, ilgili bakan ve yöneticiler sunum yapıyor, pazar günü de ''müzakere'' gerçekleştiriliyordu. Bu kez sunumların kısa tutulması ve müzakerelerin iki güne yayılması planlandı. Davutoğlu''nun yarın yapacağı açılış konuşmasının ardından ''ekonomi'', ''çözüm süreci'', ''dış politika'', ''kongre'' ,''paralelle mücadele'' konularında sunumlar bekleniyor.

DAVUTOĞLU MODERATÖR

62''nci Hükümet''te görev alan bakanların sahneye çıkması ve katılımcılardan gelen tüm sorulara yanıt vermesi bekleniyor. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve AB Bakanı Volkan Bozkır, ilk kez bu oturumda kürsüye çıkmış olacaklar.

YOĞUN GÜVENLİK

Kamp nedeniyle, otel ve çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Otele giriş çıkışlar için fotoğraflı çipli kimlik kartları hazırlandı. Kartı olmayanlar otele alınmayacak.

Milletvekili eşleriyle buluşacak

Başbakan'ın eşi Sare Davutoğlu, vekil eşleriyle bir araya gelecek. Genel seçimlere yönelik çalışmalar ve ev ziyaretlerinin değerlendirilmesi öngörülüyor. Vekil eşlerinin gezi programında ise ''Ulu Cami, Kale civarı, Millet Hamamı, Mevlevihane, İmaret Camii, Taş Medrese, müzeler, Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi'', ziyaret edilecek mekanlar arasında bulunuyor.


9 yıl önce