|

AK Partili belediyeler seferberlik başlattı

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, “Bugünlerde TBMM’ye sevk edilen Kamu Düzeni hususundaki bir hassasiyetimizde göz önüne alınarak, hem çözüm sürecindeki kararlılığımız, hem kamu düzenindeki hassasiyetimiz birlikte devam edecek” dedi.

13:31 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 13:42 - 25/11/2014 Salı
IHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şanlıurfa ziyareti öncesinde kente gelerek çeşitli toplantı ve ziyaretlerde bulunan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.


“AK PARTİLİ BELEDİYELER SURİYELİLER İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, “Yaklaşık 400 binin üzerinde 500 bine yakın Suriyeli kardeşlerimizi, aynen Hazreti İbrahim’in geleneğini sürdüren şuan Urfalı değerli kardeşlerim aynı ev sahipliğini yapmakta. Gerçekten bunun için ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi. 

Suriye’de yaşanan olaylara bütün dünyanın bir anlamda duyarsız kaldığını belirten Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu zulme Türkiye her zaman olduğu gibi dünya vicdanın sesi olmuştur, olmaya da devam edecektir. Nitekim bugün Kürdü, Yezidisi ve Arabıyla Şanlıurrfa’da her yerde Suriyeli misafirlerimiz baş tacı edilmektedir. Gerçekten Suruç, Akçakale, Harran, Ceylanpınar ve Viranşehir’de bütün Urfalı kardeşlerimiz evlerini, sofralarını, gönüllerini açmışlardır. Bir Ensar-Muhacir kardeşliğini göstermişlerdir. İnşallah İstanbul, Ankara, Kayseri, Samsun, Kocaeli, Bursa gibi büyükşehir belediyelerimiz başta olmak üzere bütün il belediye başkanlarımız da Suriyeli misafirlerimize özellikle kış gelmeden bu ihtiyaçları belirleyerek, buna Şanlıurfa İl Başkanlığımız ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamak için ayrıca biz de bir seferberlik başlatmış bulunmaktayız.”

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE KARARLIYIZ, KAMU DÜZENİNDE HASSASIZ”

Çözüm süreci ile ilgili olarak da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, şunları söyledi: “AK Parti iktidarı olarak biz süreci kim sabote etmeye çalışırsa çalışsın, buna asla müsaade etmeden, asla göz yummadan çözüm sürecindeki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki, Türkiye’nin birlik ve beraberliği, 77 milyon Türkiye’nin ihtiyacı olduğu kadar bütün dünya insanlığı içinde ihtiyaçtır. Birlik ve beraberliği bu topraklarda sürdürmeye devam edeceğiz. Bugünlerde TBMM’ye sevk edilen Kamu Düzeni hususundaki bir hassasiyetimizde göz önüne alınarak, hem çözüm sürecindeki kararlılığımız, hem kamu düzenindeki hassasiyetimiz birlikte devam edecek. Çözüm süreci yerli ve milli olan bir proje. Nihayete erişecektir. Buna inanıyoruz.” 


“DOĞU’DA BİRİNCİ PARTİ AK PARTİ’DİR”

AK Parti’nin tüm bölgelerde birinci parti olduğunu söyleyen Gül, şöyle konuştu: “Türkiye’de AK Parti’nin başarılı olmasının en büyük sebeplerinden birisi AK Parti’nin Türkiye partisi olmasından kaynaklanıyor. AK Parti sadece sahillere, sadece dağlara, sadece kıyılara yönelik siyaset yapan parti değildir. AK Parti, Edirne’den Kars’a kadar, Kuzey’den Güney’e kadar Türk'ü, Kürdü ve Arabıyla birlikte herkesin partisi olan bir siyasi harekettir. Bakın Güneydoğu’da AK Parti’nin almış olduğu oy yüzde 45 üzerindedir, ikinci parti yüzde 30’da. Doğu Anadolu’da yine öyle, birinci parti AK Parti’dir, sonra diğer partiler gelmektedir. Yine aynı şekilde Ege’de, Marmara’da Akdeniz’de birinci parti AK Parti’dir.”

#ak parti
#ahmet davutoğlu
#abdülhamit gül
#tbmm
#parti yönetimi
9 yıl önce