|

AK Parti'li Gül'den provokasyonlara tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Ülkemiz, bütün unsurlarıyla çözüm sürecini kararlılıkla yürütecek ve hiçbir provokasyona heba etmeyecektir. Bu coğrafyalarda bin yıllık kardeşliğimizi hiçbir provokasyon, karanlık el bozamayacak, kardeşliği sona erdiremeyecektir" dedi.

Aa
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:47 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti'li Gül'den provokasyonlara tepki
AK Parti'li Gül'den provokasyonlara tepki

Van Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Gül, AK Parti Van İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda partililerle bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta bütün ülkeyi üzüntüye boğan olayların yaşandığını, 6 Ekim'de bir vandalizm örneğini, şiddet olaylarını hep birlikte gördüklerini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Partimizin binaları yakılmaya, esnaflarımızın iş yerleri yağma edilmeye çalışıldı. Kurban eti dağıtmak için sokağa çıkan bir kardeşimiz katledildi. Bütün bu olaylar eski Türkiye'yi getirmek isteyenlerin yapmaya çalıştıkları provokasyondur. Sokak üzerinden yaşanan şiddet gösterilerini, bütün milletimizin ve başta Kürt halkının üzüntüye uğradığı olayları yaşadık. Hükümetimiz bütün bu yaraları maddi ve manevi olarak saracaktır."

Gül, Kobani üzerinden insanları sokağa davet ederek bu olayların yaşanmasına neden olanların bundan sonraki adımlarını sorumluluk çerçevesinde atmasını, Kürt halkına kast eden olayların bir daha yaşanmaması için provokasyon ve sokak çağrılarını tekrar etmemelerini dileyerek, şöyle devam etti:

"Bingöl'de iki emniyet mensubu kardeşimiz şehit oldu. Bu coğrafyalarda bin yıllık kardeşliğimizi hiçbir provokasyon, karanlık el bozamayacak, kardeşliği sona erdiremeyecektir. Burada hep birlikte Türkiye'de 90'lı yılları yaşadık. O zaman faili meçhuller, jitemler, endişe ve korku vadı. AK Parti gelir gelmez OHAL'i kaldırdı. Türkiye'yi artık Diyarbakır Cezaevi koşullarına değil aydınlık geleceğe taşımak için bütün adımlar atıldı. Artık Türkiye'de şunu herkesin bilmesi lazım. Türkiye artık 90'lı yılların Türkiye'si değil ve kimse asla götüremeyecek. Buna HDP'de dahildir. Maalesef HDP vatandaşları sokağa çağırarak kendi halkına 90'lı yılları tekrar yaşatmıştır."

Yaşanan bütün olayların çözüm süreci gibi yerli bir projenin baltalanmasına ve başarısız olmasına yönelik adımlar olduğunu vurgulayan Gül, şunları ifade etti:

"Ülkemiz, milletimiz başta olmak üzere bütün unsurlarıyla çözüm sürecini kararlılıkla yürütecek ve hiçbir provokasyona heba etmeyecektir. Çözüm süreci, bir devlet projesi olarak AK Parti'nin baştan beri kararlılıkla yürüttüğü yerli bir projedir. Çözüm sürecinden kim rahatsız oluyorsa, bunların Kürt'ün, Türk'ün rahatlığını istemediğini görürsünüz. Çözüm süreciyle kamu düzeni birbiriyle kararlılıkla yürütülecek iki unsurdur. Son süreçler, Kobani, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ve 6 Ekim'deki olaylar değerlendirildiğinde aslında CHP'nin bir Türk HDP'si, HDP'nin de bir Kürt CHP'si endeksine ulaştığını hep birlikte görüyoruz. 100 yıllık sorunları AK Parti çözüyor ve bu devam edecek. Türkiye'de yüzyıldır ötekileştirilen kesimler vardı ama AK Parti her iki kesimi de özgürleştiren adımlar attı. Ortak tarihle ortak coğrafyayı paylaşan herkese vatandaş hukukuyla bakıyoruz. Kürtler üzerinde 100 yıldır yapılan asimilasyon politikalarına son verildi."

Bölge halkının Kuran'a ve peygamberine bağlı olduğunu ancak son dönemlerde Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi ve bazı Kur'an kurslarının yakıldığına tanıklık ettiklerini ifade eden Gül, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da yangınlara gerekli müdahaleleri yapmayarak görevini ihmal ettiğini kaydetti.

"Bir insanın evi yanarken 'bu ev bendendir bu benden değildir. Benden olmayanın evini söndürmeyeyim' anlayışı hangi kitapta vardır" diyen Gül, bölge belediye başkanlarının katılımıyla Ankara'da bir toplantı yaptıklarını, maddi ve manevi olarak vatandaşların ve esnafların yanında olacaklarını söyledi.

Van'daki Tuşba ve Gevaş Belediyelerinin AK Partili olduğunu anımsatan Gül, Konya ile Van'ı sürekli bir kardeşlik hukuku içerisinde yer aldığını vurgulayarak, Karatay Belediyesi'nin Gevaş Belediyesi, Selçuklu Belediyesi'nin de Tuşba Belediyesi ile kardeş olduğunu, maddi manevi tüm imkanlarıyla bu belediyeleri destekleyeceklerini bildirdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

10 yıl önce