|

AK Partili Yurttaş: Terörist, aktivist olmaz

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi''nde kabul edilen raporda PKK''lılara 'aktivist' denilmesini, "Avrupa Parlamentosu''nun demesi ile hiçbir zaman terörist aktivist olamaz." sözleriyle değerlendirdi.

Cihan
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:42 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Partili Yurttaş: Terörist, aktivist olmaz
AK Partili Yurttaş: Terörist, aktivist olmaz

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise yabancı ülkelerin yıllarca terör örgütüne destek verdiğini belirterek, "Kendi çocuklarına terörist demeleri çok da kolay değil." ifadelerini kullandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi''nde kabul edilen Türkiye ile Denetim Sonrası Diyalog Raporu''nda PKK''lılar ile ilgili terörist ifadesinin aktivist olarak değiştirilmesini değerlendirdi. Yurttaş, "Bugüne kadar terör işlemiş, insanları öldürmüş, terör faaliyetinde bulunmuş kişilere bu süreçte ne olursa olsun aktivist denilmesini asla ve asla kabul etmiyorum. Bizim gözümüzde onlar teröristtir. Teröristlere ne yapılacağı ile ilgili kanuni hükümler var. O hükümler çerçevesinde işlem yapılır Avrupa Parlamentosu''nun demesi ile hiçbir zaman terörist aktivist olamaz." diye konuştu.

"RARORU DIŞİŞLERİ DEĞERLENDİRECEK"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise raporla ilgili atılması gereken adımları Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin değerlendireceğini belirterek, "Terör örgütünü zaten kendileri besliyor. Bir çok ülke yıllarca terör örgütünü besleyip büyüttü… Kendi çocuklarına terörist demeleri çok da kolay değil." dedi.

Sözkonusu ifadelerin kendileri için sürpriz olmadığını söyleyen Üstün, "Herzaman bunu yaparlar, yapabilirler." şeklinde konuştu.


11 yıl önce