|

Alınak'tan polis hakkında ilginç iddia

Eski Milletvekili Mahmut Alınak, oğlu Bişar Abdi Alınak'ın uzun zamandır Kars polisi tarafından yolu kesilerek taciz edildiğini iddia etti.

Anka
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 11:19 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Alınak'tan polis hakkında ilginç iddia
Alınak'tan polis hakkında ilginç iddia

Eski Milletvekili Mahmut Alınak, oğlu Bişar Abdi Alınak'ın uzun zamandır Kars polisi tarafından yolu kesilerek taciz edildiğini iddia etti.

Mahmut Alınak, yaptığı yazılı açıklamada, oğlunun kendisine ait arabayla giderken hiçbir neden yokken durdurulduğunu, sokak ortasında uzun uzun sorgulandığını söyledi. Alınak, şöyle devam etti:

“Yasal olarak avukat aracı ancak savcı nezdinde aranabilecekken, araç esrar ve eroin aranıyormuşçasına sokak ortasında saatler süren aramalara tabi tutuluyor ve sudan sebeplerle ceza üstüne ceza kesiliyor. Bu konularda valiliğe, savcılığa ve ilgili müdürlere yaptığımız yazılı ve sözlü başvurulardan hiçbir sonuç alamadık. Son olarak önceki gece saat 01.00 sıralarında işyerinden çıkıp adıma kayıtlı araçla eve giderken, TEM'in gri Ford Cannet marka 36 EK…plakalı aracı tarafından takip edilmiş, takibe daha sonra katılan başka bir polis otosu ile birlikte el kol hareketleri yapılarak Digor garajının arkasındaki sokağın kuytu bir yerinde kıstırılmıştır. Oğlum gecenin o saatinde faili meçhul bir cinayetle öldürüleceğini hissedince yolun buzlu olmasından yararlanarak hızla oradan uzaklaşmış, canını zar zor kurtarmıştır”

Alınak, bütün bunların, hukuk mezunu bu genç insanın kendi oğlu olduğu için yapıldığını savundu ve şöyle dedi:

“Bir insanın benim oğlum olması demek ki suçlanması için yeterli nedendir. Bu karanlık planın başı kimse, ya da kimlerse onlara sesleniyorum! Bana duyduğunuz kızgınlığı çocuklarımdan çıkarmaya çalışmayın. Görmek istediğiniz bir hesabınız varsa benimle görün. Can mı istiyorsunuz? Canım vazgeçilmez değildir. Silahlarınıza gözümü kırpmadan göğsümü germekten çekinmeyeceğimi bilmenizi istiyorum. Sabrım taştı artık. Giriştiğiniz hukuksuzluklara boyun eğeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Beni dünyaya parmak ısırtacak yollarla hak aramaya mecbur etmeyin. Hepimiz televizyonlarda izliyor, gazetelerde okuyoruz. Birçok kentte benzer vakalar oluyor. Oralarda olanlar bugün benim oğluma yapılıyor. Yarın da size ya da sizin çocuğunuza yapılacak.”

14 yıl önce