|

Almanya’da hastane kuracağız

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin hayallerini bir bir gerçeğe dönüştürdüğünü söyledi. Müezzinoğlu, Almanya’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir hastane kurulucağı müjdesini verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 22:06 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iktidarları döneminde Türkiye’nin hayallerini bir bir gerçeğe dönüştürdüğünü söyledi. Bahçelievler Öğretmenevi’nde düzenlenen Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONSİAD) kahvaltısına katılan Müezzinoğlu, Türkiye’nin kalkınmasını ve büyümesini istemeyen dış güçler kadar, içerideki güçlerin de olduğunu vurguladı. 


'BİZ GÖREMEYİZ' DERDİ

Yıllarca İngiltere'nin, Almanya'nın ve Fransa'nın vatandaşlarına sunduğu kolaylıkların ülkemizde konuşulduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Bizim insanımız yıllarca onların ambulans uçaklarla hastalarını Türkiye'den nakletmesini konuştu. Her zaman biz bu söylenenleri dinlerken, 'vay anasına yav adamların vatandaşları ne kadar değerli' denildi. Sadece olanlar anlatır ve bu milletin kaderini belirlemek isteyenler 'biz göremeyiz' derdi. Bizi yönetenler bu millete işte böyle muamele yapıyordu" dedi.


SÜREKLİ PLAN YAPIYORLAR

Yasa çıkması durumunda Türkiye’de hiç konuşulmayan birşeyin daha konuşulacağını ifade eden Müezzinoğlu, Almanya’da Sağlık Bakanlığı hastanesi kuracaklarını açıkladı. Müezzinoğlu, “Almanya’da 2.5 milyon insanımız var. Avrupa’da 4 milyon insanımız var. Orada Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın hastanesini kuracağız” müjdesini verdi. Dünyanın ekonomisi büyük 10 ülkesi arasında Türkiye'nin olmasını istemeyenlerin sürekli planlar yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti: 


KARTAL GİBİ YÜKSELECEK

"Cumhurun reisi, 'Türkiye'de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Evet artık eskisi gibi olmayacak. Eskisi gibi olması için çok uğraştılar. Bize çok şeytan taşlattılar. Biz iş yapmak için gelmiş bir kadroyuz. Bir taraftan şeytanı taşladık, bir taraftan tavaf yaptık. Sağlıkta son 12 yılda yaptıklarımıza bakarsanız, her şeyi sil baştan yaptığımızı görmek mümkün. Vatandaşımızın tabiriyle 5 yıldızlı otel konforunda.  2016-2017 yıllarında veya en geç 2018'de bu ülke 90 bin yatak kapasiteli hastanelerini bitirmiş olacak. Bu hastaneler fiziki şartları, inşaat teknolojisi ve çevre dostu yeşil hastaneler dünyada tek olacak. Kendi enerjisini üreten akıllı hastane modelleri olacak. "  


“Bu millete 150-200 yıldır kır tavuğu muamelesi yaptılar” diyen Müezzinıoğlu, “Bu millet kır tavuğu muamelesini kabul etmiyor, ‘ben kartalım’ diyor ve yeniden kartal gibi yükselecek" diye  konuştu. 

#mehmet müezzinoğlu
#türkiye
#hastane
#avrupa
9 yıl önce