|

Amaç Türkiye imajı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği İletişim Stratejisini ile ilgili olarak, ''Türk kamuoyunda Avrupa Birliği imajının tekrardan doğru yerine oturtulması ve Türkiye imajının Avrupa Birliği kamuoyunda doğru yere oturtulmasını amaçlıyor'' dedi.

İha
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 12:46 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Amaç Türkiye imajı
Amaç Türkiye imajı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Avrupa Birliği Bakanlığı''nda düzenlenen İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi toplantısına katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye''nin Avrupa Birliği''ne bakışında ve Avrupa Birliği''nden Türkiye''ye bakışta yanlış bir algı oluştuğunu söyleyen Bozkır, Türkiye''nin sıkıntılı bir tablo ile karşı karşıya olduğunu belirterek, ''Bu algının olguyla buluşturulması çok önem arz ediyor'' ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği İletişim Stratejisini Bakanlar Kurulu''na sunacağını kaydeden Bozkır şunları kaydetti:

''Önce Türk kamuoyunda Avrupa Birliği imajının tekrardan doğru yerine oturtulması ve Türkiye imajının Avrupa Birliği kamuoyunda doğru yere oturtulmasını amaçlıyor. En büyük ağırlığı sivil topluma vereceğiz. Sivil toplum demokrasinin temelidir. 1980''li yıllarda on civarında sivil toplum kurulu olan Türkiye''de bugün 90 bin sivil toplum kuruluşu var''.

Avrupa Birliği İletişim Stratejisini; 16 Ekim''de açıklamayı düşündüğünü kaydeden Bozkır, Başbakanlık genelgesi yayınlandığını hatırlatarak, var olan genelgenin Başbakanlık tarafından tekrardan yayınlandığını ifade etti.

Bozkır, ''Bütün kurumlarımızın yasa çalışmalarında Avrupa Birliği Bakanlığı''ndan, Avrupa Birliği müktesebatından uyum açısından görüş almaları genelgesidir.bunun hem kurumlarımıza yararı olacak hem de Avrupa Birliği sürecinde yasa çıktıktan sonra bazı sıkıntılarla karşılaşmamız ve sıkıntılarla uğraşırken enerjimizi kaybetmemiz gibi bir sıkıntıyı telafi etmiş olacağız'' şeklinde konuştu.

9 yıl önce