|

Antalya'da Baykal'ı hedef aldı

Başbakan Erdoğan, "Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Sayın Baykal ne ile konuşacak?" dedi.

Cihan
00:00 - 8/07/2007 Pazar
Güncelleme: 18:21 - 8/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
Antalya'da Baykal'ı hedef aldı
Antalya'da Baykal'ı hedef aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptıkları yatırımlarla Antalya'yı kasaba görünümünden kurtardıklarını söyledi. Erdoğan, "Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Sayın Baykal ne ile konuşacak? 2,7 milyar dolarlık yatırım yapmışız. Sayın Baykal 3 kez bakanlık yapmış. Bir çivi çakmış mı? Sorun bakalım." dedi.

Başbakan Erdoğan seçim mitinglerinin 31.'sinde Antalyalılara hitap etti. Erdoğan'ın hedefinde CHP Lideri Deniz Baykal vardı. Erdoğan, Baykal'ın geçmişte bakanlıklar yaptığını ancak memleketine bir çivi dahi çakmadığını belirterek, "Antalya'ya 20. gelişim benim. Memleketi Antalya olan siyasetçileri burada göreniniz var mı? Biz gelmeye devam edeceğiz. Hakkını vermedik mi Antalya'nın, bu topraklarda büyüdüğü halde bir eser vermeyenler duysun." diye konuştu.


Erdoğan, Antalya'da eğitim, sağlık ve yol yatırımlarını halka antarak, 2B orman arazileri meselesini çözecekleri müjdesini verdi.


Erdoğan, Antalya'yı 400 milyon YTL'lik yatırımla kasaba görünümünden kurtarıp bir turizm şehri yaptıklarını kaydederek, "Türkiye'nin başkenti, bunun için geliyoruz, önem veriyoruz. Siz bizim dönemimizde nasıl değişiklikler yaşandığını, atılımları gayet iyi biliyorsunuz. 2001 ile 2007 arasındaki Antalya arasında dağlar kadar fark var. Bu yıl beklentimiz 8 milyon turist. Ülke genelinde ise 20 milyon turist bekliyoruz. Yıllardır 1,2 milyonla sınırlıydı turist sayısı. Antalya ile Türkiye'yi tanıyor şimdi dünya. Bu işin lokomotifi Antalya." şeklinde konuştu.


"Biz eserlerimizle konuşuyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, Baykal'ın ne ile konuşacağını sorarak, "Ben söyleyim, 'cek, cak' diyecek. Ben maliye, enerji ve dışişleri bakanıyken 'şunu yaptık' desin. Diyemez. CHP zihniyetinin çakılı kazığı yoktur bu ülkede. Çünkü vatana aşkı yoktur bunların." eleştirisinde bulundu. Bu sözler üzerine miting alanında bulunan kalabalık Baykal'ı yuhaladı. Erdoğan bunun üzerine, "Siz bu sözleri sandıkta kullanın ve bunları sandığa gömün." şeklinde karşılık verdi.




"OTURDUĞUN YERDE MİLLİYETÇİLİK OLMAZ, ÜLKENİ PAZARLAYACAKSIN"

Erdoğan'ın hedefindeki başka bir lider de MHP Lideri Devlet Bahçeli'ydi. Erdoğan yurt dışı gezilerinden dolayı kendisini eleştiren Bahçeli'ye, "Oturduğun yerden milliyetçilik olmaz. Ülkeni pazarlayacaksın. Ankara'da oturmakla bu iş olmaz. Kıbrıs bugün dünyada kabul görüyorsa, Avrupa ülkelerinde rağbet görüyorsa, yatırım görüşmeleri yapıyorsa bunun neticesidir. İslam Konfersansı Topluluğu'na gözlemci olarak kabul görüyorsa bundandır. 20 milyon turist geliyorsa bundandır. Soruyorum şimdi ona; milliyetçilikten bahsediyorsun, Orta Asya ülkelerinden kaç tanesine gittin? Söyle. Biz, Moğolistan'a kadar gittik. Orhun abidelerine 42 kilometre asfalt yol yaptık. Türk'e ve Türkiye'ye yakışanı yaptık." diye seslendi.


Bahçeli'nin DSP ve ANAP'la koalisyonunda DSP'nin değirmenine su taşıdığını şimdi ise aynı şeyi CHP için yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, bu üçlü koalisyonun 22 bankayı batırarak fona devrederek ülkeyi 40 milyar dolara zarara uğrattığından bahsetti. Erdoğan, şunları söyledi: "Bugünkü faizi ile birlikte bu parayı hesap ederseniz 100 milyar doları bulur. Benim vatandaşımın alın teri bu paralar. Biz ise milli geliri 180 milyar dolarken, şimdi 400 milyar dolara çıkardık. İhracat 36 milyar dolarken, şimdi 95 milyar doları aştı. Halep oradaysa arşın Antalya'dadır. Baykal bakanlık yaptığında bu hesaplar yokmuydu? Bu ara mazotçular çıktı. Bir tanesi de mazotu 1 YTL yapacağım diyor. Sen kaçak olan babanın borcunu öde, ondan sonra konuşalım. Mazot tartışmasına Baykal da katılmış. Biz zaten mazotu 1 milyona veriyoruz."


Bu arada vatandaşlardan birisi elindeki karne mazotunu Başbakan'a uzatarak, Baykal'a hediye etmesini istedi. Erdoğan ise, "Bunu müzeye koyup saklamak lazım." dedi.


Başbakan Antalyalılara vakıf arazilerinden sonra 2B orman arazileri meselesini de çözme müjdesi verdi. Erdoğan, 2B konusunda Baykal'ın sabah başka, akşam başka konuştuğunu kaydederek şöyle devam etti: "3 Kasım'dan önce orman arazilerini çözeceğiz derken, 2003'de 2B tahribatı artırır diyor. Ben, Baykal'ın parlamentoda istikrarsızlığına alışık biriyim. Yadırgamıyorum."


Başbakan Erdoğan, IMF'ci olma suçlamalarına ise, "Diğer hükümetlerin IMF'e olan 23 milyar dolarlık borçlarını 8,5 milyar dolara indirdik. Milletin değerlerin sahip çıkmayan, bu ülkeye yatırım yapmayandan milliyetçi olur mu? Kafatası ölçerek milliyetçilik yapıyorlar." açıklamasında bulundu.

17 yıl önce