|

Antalya'da vurgunlar bitti yatırımlar patladı

Menderes Türel'in yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte ihalelerde yapılan vurgunlar sona erdi. Elde edilen kaynaklar da yatırımlara yöneltildi. Antalya'da çalışma yapılmayan ilçe ve köy kalmadı. Bir yıl ara ile yapılan iki ihale, dönemin CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yönetiminin iş bilmezliğini ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin nasıl zarara uğratıldığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Yeni Şafak
10:26 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 08:33 - 27/03/2015 Cuma
Diğer

Antalya'da Menderes Türel'in yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından başlayan yatırım patlamasının maddi kaynağının sırrı da yapılan ihalelerle ortaya çıkmaya başladı. Antalya'da dev projeler birbiri ardına hayata geçerken, il genelinde çalışma yapılmayan ilçe ve köy de kalmadı.



İHALELER ÖNEMLİ KAYNAK OLDU


Yeni dönemde yapılan ihaleler, bir önceki dönemde yapılanlarla karşılaştırınca yatırım ve hizmetlerin kaynağının belediyenin bütçesini doğru kullanmak olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi bir önceki döneme göre aynı ihaleleri daha uygun fiyatlara yaparak yatırımlar için ciddi bir kaynak sağladı. İhaleler bir önceki yıla göre yüzde 50'yi aşan indirimlerle yapılırken aradaki fark belediyenin kasasında kaldı ve yatırımlara aktarıldı.



ARAÇ KİRALAMADAN YÜZDE 53 KAR


Antalya Büyükşehir Belediyesi, sadece otomobil kiralama işinden bir önceki yıla göre yüzde 53 kar etti. 2014'te gerçekleşen yüzde 8.17'lik enflasyon da göz önünde bulundurulduğunda ise kar oranı yüzde 61'e ulaştı. 2014 yılında kiralanan 44 binek oto, 24 kombi araç, 10 minibüs, 13 kamyonet, 14 engelli taksi, servis aracı ve 2 hasta nakil aracına 3 milyon 747 bin 360 TL ödenirken, 2015'te aynı araçların ihalesi 1 milyon 771 bin 452 liraya yapıldı.



AKAYDIN YÖNETİMİNİN İŞ BİLMEZLİĞİ


Belediyenin kiraladığı araçlar yine bir önceki dönemde olduğu gibi aynı görevlerde kullanılırken, enflasyon göz önünde bulundurulmadan bile 1 milyon 975 bin 908 lira kar edildi. Aynı işi bir yıl sonra yarıdan daha az ücret ile yaptıran belediye, elde edilen kar ile hizmet yapma şansı buldu. Bir yıl ara ile yapılan iki ihale, dönemin CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yönetiminin iş bilmezliğini ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin nasıl zarara uğratıldığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.



#Antalya
#Menderes Türel
#Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı
#yatırım
9 yıl önce