|

Arınç: Birilerinin maskesi düştü

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 6-7 Ekim'de çıkan olaylara değinerek, "6-7 Ekim olayları birilerinin maskesini düşürdü" dedi. HDP'ye de çağrıda bulunan Arınç, "Çok daha sorumlu davranması, çok daha anlayışlı olması hükümetle ilişkilerini çok daha dürüst götürmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.

20:16 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:41 - 24/11/2014 Pazartesi
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştiren Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç toplantı sonrası açıklama yaptı.


Arınç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


Çözüm süreci

6-7 Ekim olayları birilerinin maskesini düşürdü.


HDP bugün çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm süreci içerisinde Öcalan ile ve diğer paydaşlarla irtibat konusunda ve bir siyasi kanat olarak halkı temsil eden bir siyasi parti ve milletvekilleri olarak onların çok daha sorumlu davranması, çok daha anlayışlı olması hükümetle ilişkilerini çok daha dürüst götürmeleri gerekir. Bunun dışına çıktıkları zaman çözüm süreci bundan olumsuz etkilenir.


Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın açıklamaları

Başkanlar Kurulu'nda görülmüş bir açıklama değil. Yargıtay Başkanı Sayın Alkan kendi adına bir açıklama yapmış. Benim bildiğim şudur: Sayın Alkan Yargıtayımızı layıkıyla temsil eden insanlardan biridir. Onun bazı endişeleri varsa, bunun karşılığını Adalet Bakanımız  da verir. Bu konuda görüşmeler de yapılır.

#bakanlar kurulu
#başbakan
#ahmet davutoğlu
#bülent arınç
9 yıl önce