|

Arınç: İdris beyciğim bırak boş şeyleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Arınç, Cemaate yakınlığıyla bilinen ve yeni parti kuracağını açıklayan Bağımsız milletvekili İdris Bal'a "İdris Beyciğim, bırak boş şeyleri, boş laflar bunlar, ne partisi kuracaksın sen" dedi.

Aa
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:07 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Arınç: İdris beyciğim bırak boş şeyleri
Arınç: İdris beyciğim bırak boş şeyleri

Başbakan Yardımcısı Arınç, İdris Bal'ın parti kurma kararıyla ilgili, "Çok iyi olur, hiç durmasın acele etsin, herhalde 30 kişiyi bulur yanına. Türkiye'de parti mi yok? Ama geçenlerde bunlarla ilişkili olduğunu tahmin ettiğimiz yeni bir parti kurulmuştur. Taş yerinde ağırdır. Bu kişi, AK Parti'deyken bir değeri ve ağırlığı vardı. AK Parti'den çıkınca hiç birisinin değeri ve ağırlığı kalmamıştır. Bunların arkasından gidecek 30 maceraperest bulunabilir ama bunların bir seçime girecek, teşkilat kuracak güçleri olmaz. Seçime girseler, teşkilat kursalar da yüz binde 1 oy bile alamazlar. Bunlar hikaye, ne partisi kuracaksın sen, kimsin sen, neyin partisini kuracaksın? Siyasette bir boşluk mu var, bu yelpazede kendine bir yer bulamadın mı? İstediğin kadar parti var. İstersen MHP'ye istersen CHP'e git, bir anlamı olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

İdris Bal'a AK Parti'deyken bol bol konuşma imkanı verildiğini belirten Arınç, "Ama oradan çıktın, bak seni kim nasıl dinler ancak internet sitelerinde, bir kaç yerde haber olabiliyorsun. Profesörsün, kitapların da var aklını kullan, güzel işler yap İdris Beyciğim. Bırak boş şeyleri, boş laflar bunlar, ne partisi kuracaksın sen. Parti kursa bile önümüzde seçim var, girmesi mümkün değil" diye konuştu.

9 yıl önce