|

Arınç'tan 'Ya sen, ya ben, ya da o'ya yalanlama

Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde 'ya sen, ya ben, ya da o' şeklinde, 'pazarlık, veto, tehdit' ifade eden söz ve benzer davranışlarda asla bulunmadığı, bu konuda yapılan yayınların tamamının iftira” olduğu bildirildi.

Aa
00:00 - 30/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 13:47 - 30/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Arınç'tan 'Ya sen, ya ben, ya da o'ya yalanlama
Arınç'tan 'Ya sen, ya ben, ya da o'ya yalanlama

TBMM Başkanı İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde “kendisine yakışmayan, siyasi ahlakına uymayan 'ya sen, ya ben, ya da o' şeklinde, 'pazarlık, veto, tehdit' ifade eden söz ve benzer davranışlarda asla bulunmadığını, bu konuda yapılan yayınların tamamının iftira” olduğunu bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde TBMM Başkanı Bülent Arınç hakkında gerçeği yansıtmayan haber ve yorumların son günlerde yoğunlaşarak arttığının görüldüğünü ifade etti.

Söz konusu haberlerde, Arınç'ın, özellikle cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde, “bazı adayları istemediği, itiraz ettiği, bazı adayların olmaması için tehditte bulunduğu” şeklinde gerçeği yansıtmayan, asılsız ifadeler yer aldığını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

“Bu tür senaryo ve uydurma haberlerin Sayın Arınç'ın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden önce başladığı ve yoğun bir dezenformasyon faaliyeti olduğu Sayın Başkan tarafından bazı milletvekillerine bizzat ifade edilmiştir. Sayın Arınç'ın bu ifadeleri, 21 Nisan 2007 Cumartesi günkü bazı gazetelerde de haber olmuştur.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile 23 Nisan 2007 Pazartesi günü Saat 17.30'de yapılan görüşmeden sonra da Sayın Başbakan, 'isimler üzerinde bir görüşme olmadığını' bizzat kendisi basına açıklamıştır.

Aynı şekilde Sayın Arınç da Anayasa Mahkemesinin kuruluşunun 45. yıldönümü nedeniyle 25 Nisan Çarşamba günü verilen resepsiyonda, basın mensuplarının 'bazı isimleri veto ettiği' yönündeki sorulan üzerine, 'kesinlikle böyle bir şey yok. İsimler üzerinde konuşulmadı' cevabını vermiştir. Bu sözler de ertesi gün bazı gazetelerde haber olmuştur.

Sayın Başkan, 26 Nisan Perşembe günü TBMM Başkanlık Divanı kararlarını açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin aynı konuyla ilgili sorularına, 'Görüşmeleri biz yalnız yaptık. Dolayısıyla bir üçüncü kişi bu konuşmalara şahit değil ki gazetelerde bu kadar şey yazılmış olsun. Bunların hepsi yakıştırmadır, senaryodur, benzetmedir. Bir isim üzeride konuşulmadı' şeklinde cevap vererek bu yöndeki haberleri bir kez daha yalanlamıştır.”

“KENDİ SENARYOLARINI HAKLI ÇIKARMA ÇABASI...”

Öztürk, bütün bu birinci elden yalanlamalara rağmen yine bazı basın organlarında bu tür asılsız haber ve yorumların devam ettiğinin görüldüğünü belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Başkan, tüm siyasi hayatı boyunca söylediği hiçbir sözü inkar etmemiştir. Ancak haberlerde bahsi geçen biçimde kendisine yakışmayan, siyasi ahlakına uymayan 'ya sen, ya ben, ya da o' şeklinde, 'pazarlık, veto, tehdit' ifade eden söz ve benzer davranışlarda asla bulunmamıştır ve bunların tamamı iftiradır. Bu tür senaryoları üretenler, şimdi kendi senaryolarına halkı inandırmak için büyük bir gayret içindedir. Demokrasinin savunulması gereken günlerde eleştirecek bir suçlu arama çabası, son derece üzücü ve dikkat çekicidir.”

17 yıl önce