|

Ateş'ten 'çetelerle savaş'a destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ergenekon'da çetelerle ve faili meçhul cinayetlerle uğraşılacaksa iktidara 'tam destek' vereceklerini söyledi.

Cihan
00:00 - 11/01/2009 Pazar
Güncelleme: 15:56 - 11/01/2009 Pazar
Yeni Şafak
Ateş'ten 'çetelerle savaş'a destek
Ateş'ten 'çetelerle savaş'a destek

Yılmaz Ateş, CHP Antalya il örgütü tarafından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, son dalga da dahil bugüne kadar gözaltına alınanların neyle suçlandıklarını bile bilmediklerini ileri sürerek, "Eğer bunlar çetelerden hesap soracaklarsa CHP'den tam destek. Eğer sormazlarsa namertler." dedi.


Ergenekon'un faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için yapıldığına inanmadıklarını ifade eden Ateş, "Bunların amacı gerçekten çete örgütlerinden hesap sormak değil. Bataklığa sürüklenmiş olan iktidarlarını sürdürebilmek için faşist yöntemleri kullanıyorlar. Kendi başarısızlıklarını örtbas etmek için Ergenekon'u bir örtü olarak kullanıyorlar. Bir dönem hanımefendilerin başörtülerini, türbanlarını kullandılar başarısızlıklarını örtmek için. Şimdi onda niyetleri ortaya çıktı. Onu yutturamayacaklarını gördükleri için bu kez de Ergenekon örtüsünün arkasına saklanıyorlar." diye konuştu.


Kin ve öç alma duygusu ile hareket edenlerin sonunda kendilerinin zarar göreceğini kaydeden Ateş, şöyle devam etti: "Bu Ergenekon olayı da dönecektir. Kendi siyasal amacına uygun olarak kullanan AKP iktidarını vuracaktır. Ortada suç olur, o suçu işleyen kişi belli olur ona göre de dava açılır, gözaltına alınır. İbrahim Şahin'i niye siz bu bilim adamlarıyla, çok değerli generallerle aynı gün gözaltına alıyorsunuz? Aynı tartışmanın, aynı örgütün içine sokuyorsunuz? Eğer gerçekten çetelerin üzerine gideceklerse çetecilerle aydınları, hukuk adamlarını ayırmak durumundadırlar. Bunlar önce kendi iktidarlarına sesli olarak muhalefet eden herkesi sindirmek için gözaltına alıyorlar, sonra da uygun bir suç bulmaya ve yapıştırmaya çalışıyorlar. Bu nedenle bu bir fiyaskodur. Eğer gerçekten çetelerle mücadele edeceklerse CHP yanlarındadır."



15 yıl önce