|

"Avrupa'nın Türkiye'ye söyleyecek sözü yok"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kanlı geçmişini görmezden gelen Avrupa zihniyetinin Türkiye'ye söyleyecek sözü olamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
10:02 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 07:05 - 17/04/2015 Cuma
AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamasında, Avrupa Parlamentosu'nun "skandal" ve "sakat" bir karara imza atarak, sözde "Ermeni Soykırım Tasarısı"nı büyük bir çoğunlukla itibariyle kabul ettiğini hatırlattı.



Avrupa Parlamentosu'nun tarihi karartmakla kalmadığını, yıllardır içten içe körükleyip kamçıladığı Türkiye ve Türk milleti alerjisini de saklanamayacak ölçüde açığa vurduğunu vurgulayan Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti:



"Sömürgeciliğin şiddet ve dehşetle kaleme alınan kanlı geçmişini görmezden gelen, asırlarca insanlığa kast eden katliam ve soykırım vakalarının hesabını verecek yüzü ve cesareti bulunmayan Avrupa zihniyetinin, Türkiye'ye söyleyecek hiçbir sözü olamayacaktır. Bu itibarla Avrupa Parlamentosu'nun kararı tarihi gerçeklere, uluslararası hukuka, insanlık vicdanına aykırı olup, paçavradan farksızdır. Türk milletinin kutlu mazisinde soykırım izine rastlamak, toplu kıyım kirine tesadüf etmek kesinlikle imkansızdır. Eğer Avrupa Parlamentosu soykırımcı arıyorsa, soykırım failleriyle ilgileniyorsa, farklı coğrafyalarda ölüm vadileri inşa eden insanlık suçlularına merak duyuyorsa, kendi geçmişine bakmalı, kendi emelleriyle yüzleşmelidir.



Geçtiğimiz yüzyılda, Ermeni çeteleri tarafından oluk oluk akıtılan Müslüman Türk kanını görmeyecek kadar kör ve kötürüm olanların sunacağı bir medeniyet tasavvuru, göstereceği parlak bir ufuk bulunmayacaktır. Ermeni tezlerine alenen hizmet eden, diasporanın güdümüne ve kontrolüne gönüllü olarak giren Avrupa Parlamentosu'nun ahlaken iflas sınırına yaklaştığı tartışmasızdır. Türk milletine soykırım çamuru atan bir uluslararası teşekkülün saygınlığından ve inandırıcılığından bahsetmek de imkan dahilinde görülemeyecektir. Herhangi bir yaptırımı olmayan Avrupa Parlamentosu kararının gevşek ve zevahiri kurtaran açıklamalarla muhataplarına iade edilmesiyle kalınmaması milli bir sorumluluktur."



#MHP Genel Başkanı Bahçeli
#Avrupa
#Avrupa Parlamentosu
#Ermeni Soykırım Tasarısı
9 yıl önce