|

Avşar’dan Kemal Bey’e yeni dava

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 22:37 - 22/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sanatçı Hülya Avşar, canlı yayında kişilik haklarına saldırarak hakaret ettiği iddiasıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık manevi tazminat talepli dava açtı.

Avşar’ın avukatı Eda Ergin tarafından nöbetçi İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 6 Aralık 2014’te basına yansıyan açıklamalarıyla, Hülya Avşar’ın kişilik haklarına ağır saldırıda bulunduğu belirtilerek, bu nedenle daha önce İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 50 bin liralık manevi tazminat talepli dava açıldığı hatırlatıldı.

AĞIRLAŞTIRARAK TEKRARLADI

Dilekçede, “Kılıçdaroğlu, hakkında açılan bu davanın basına yansıması sonrasında da bu kez 15 Aralık 2014’te, Hülya Avşar’a yönelik saldırısını daha da ağırlaştırarak tekrarlamıştır” denildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Hülya Avşar’ın kendisine tazminat davası açması” ile ilgili gazetecilerin sorusu üzerine, “Yalakadan sanatçı olmaz” sözleriyle, saldırı ve hakaretlerini tekrarladığı, Avşar’ı aşağıladığı öne sürüldü.

MAKAMIN SORUMLULUĞU

“Hülya Avşar, davalı Kılıçdaroğlu ile aynı paralelde bir siyasi düşünceye sahip olmak zorunda mıdır?” diye sorulan dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun açıklama yaparken, bulunduğu makamın sorumluluklarını da taşımak zorunda olduğuna dikkat çekildi. 

 
#Hülya Avşar
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Eda Ergin
9 yıl önce