|

Aydın Doğan şimdi de Davutoğlu'nu 'kulisten' hedef yaptı

Hürriyet'in sitesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "idam imasıyla" manşet yapınca gelen tepkiler üzerine bir bildiri yayınlayan Aydın Doğan, hedef gösterme politikasına devam ediyor. Hürriyet gazetesi bugün de Başbakan Davutoğlu'nun bir günde 3 mitinge katılmasının sırrı üzerinden hedef gösterdi.. Haber ise kulis yazısı olarak yayınlandı.

Yeni Şafak
15:35 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 16:02 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Aydın Doğan sahibi olduğu yayın organlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarına açtığı savaştan geri adım atmıyor. Daha önce CNN Türk üzerinden AK Parti milletvekili adaylarını yıpratma kampanyası düzenleyen Doğan Grubu Hürriyet üzerinden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nu hedef gösteren haberler yayınlıyor. Hürriyet geçtiğimiz hafta, darbe ile devrilen Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin idam cezası almasını Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden sitesinde haberleştirdi.



Erdoğan'a “idam iması" yapan haber büyük bir tepki görünce Aydın Doğan gazetesinde bir bildiri yayınlayarak "asıl mağdur biziz" açıklaması yaptı. Kamuoyunda geniş yankı bulan bu yakınmanın üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Doğan bu sefer de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef gösterdi.



Bugünkü Hürriyet'te “kulis" imzalı haberde, Davutoğlu'nun mitinglere Başbakanlık aracı ve helikopteri ile gitmesini “Başbakan olmanın avantajı" başlığı ile haberleştirildi. Hürriyet, kullandığı fotoğraflar ile de sanki gizli saklı bir iş yapılıyor algısı oluşturmaya çalışıp uzaktan çekilen görüntülerde Davutoğlu'nu yuvarlak içine aldı.



Davutoğlu'nun bir günde üç miting yapmasını bindiği uçak ve helikopter üzerinden sorgulayan Hürriyet'in Başbakan'ın güvenliğine hiç değinmemesi ise dikkat çekti.



YSK kanununa göre seçimlere 10 gün kalana kadar Başbakan, tüm bakan ve milletvekilleri makam araçlarını kullanabiliyor.



#Hürriyet
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Aydın Doğan
9 yıl önce