|

Aynı vücudun bir parçasıyız

Suudi Arabistan Kralı Abdulah, Türkiye'nin Davos çıkışına destek vererek “Siz aynı vücudun bir parçasısınız. Elbette ki bölge sorunlarıyla ilgileneceksiniz"dedi

Abdülkadir Selvi
00:00 - 6/02/2009 الجمعة
Güncelleme: 23:36 - 5/02/2009 الخميس
Yeni Şafak
Aynı vücudun bir parçasıyız
Aynı vücudun bir parçasıyız

Cumhurbaşkanı Gül'ün Suudi Arabistan ziyareti sırasında Kral Abdullah, Türkiye'nin başta Filistin-İsrail sorunu olmak üzere bölge sorunlarıyla ilgilenmesinden dolayı duydukları memnuyeti dile getirdi. Kral Abdullah,"siz aynı vücudun bir parçasısınız. Elbette ki bölge sorunlarıyla ilgileneceksiniz"dedi. Türkiye'nin bölge sorunlarıyla ilgilenmesinin Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap dünyasında bir rahatsızlık meydana getirmesinin sözkonusu olmadığını anlatan suudi Arabistan Kralı, "Başta Filistin-İsrail sorunu olmak üzere Türkiye'nin bölge sorunlarıyla ilgilenmesini taktirle karşılıyoruz. Çünkü siz aynı vücudun bir parçasısınız. Suudi Arabistan ile Türkiye olarak biz içiçeyiz. Türkiye'nin bölge sorunlarıyla ilgilenmesi bizim açımızdan bir rahatsızlık yaratmaz, bilakis biz Türkiye'nin bölge sorunlarıyla ilgilenmesini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.


Kral'dan Gül'e Kabe jesti

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir jest yaparak Kabe'nin içini ziyaret etmesini sağlayacak. 3 Şubat'ta başlayan Suudi Arabistan ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Gül'ün, cuma günü umre yapacağı öğrenildi.



٪d سنوات قبل