|

Baba oğul şüpheli

Şişli Belediye Başkanı İnönü ve eşinin ‘ölümle tehdit edilmesi’ iddialarına ilişkin soruşturmaya Emir Sarıgül’ün ardından babası Mustafa Sarıgül de dahil edildi. ‘Şüpheli’ olarak ifadesi alınan Mustafa Sarıgül’ün, İnönü’nün ardından ABD’ye gidip gitmediği de mercek altında

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:15 - 28/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eşi Nazlı İnönü’nün ‘ölümle tehdit edilmesi’ iddialarına ilişkin İstanbul Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturmaya Mustafa Sarıgül de dahil edildi.

Soruşturma, önce ‘tanık’ olarak dinlenen, geçtiğimiz gün ise ‘şüpheli’ sıfatıyla ikinci kez ifadesine başvurulan Emir Sarıgül’ün ardından baba Mustafa Sarıgül’e uzandı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Mustafa Sarıgül'ü de 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırdı.

TEHDİT ETTİN Mİ ETMEDİN Mİ

Bunun üzerine, önceki gün akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden Mustafa Sarıgül soruşturmayı yürüten savcıya 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi. İfadesinin ardından savcılıktan ayrılan Sarıgül'e İnönü çiftinin iddialarının sorulduğu öğrenildi.  Bu iddialar arasında Mustafa Sarıgül’ün, İnönü çiftini tehdit ettiği, Hayri İnönü’ye zorla istifa mektubu imzalatmaya çalıştığı ve İnönü’nün ABD’ye gitmesinin ardından bu ülkeye gitmesi yer alıyordu. Sarıgül'ün ise tehdit ve baskı iddialarını reddettiği öğrenildi. 

PEŞİNDEN TAKİP ETMİŞ

Geçtiğimiz hafta soruşturma savcısına ek ifade veren CHP’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, ABD’ye seyahat ettikten kısa bir süre geçtikten sonra Mustafa Sarıgül’ün kendisine mesaj yoluyla ulaştığını ve ABD’ye geleceğini söylediğini ifade etti. Sarıgül’le ABD’de kısa bir görüşme yaptığını belirten İnönü, Sarıgül’ün kendisine zorla istifa dilekçesi yazdırmaya çalıştığını iddia etti. 

Emniyetten bilgi istedi

Soruşturma savcılığı, Hayri İnönü’nün ABD’de olduğu tarihlerde Sarıgül’ün ABD’ye gidip gitmediğine ilişkin kayıtları da İstanbul Emniyeti’nden incelemesini istedi. İstanbul Emniyeti, Mustafa Sarıgül’ün yurtdışına giriş-çıkış kayıtlarına inceledikten sonra savcılığa bilgi verecek.
#Hayri İnönü
#Mustafa Sarıgül
#ABD
9 yıl önce