|

Babacan: 4+4+4 dört dörtlük bir uygulama

Aa
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 17:14 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Babacan: 4+4+4 dört dörtlük bir uygulama
Babacan: 4+4+4 dört dörtlük bir uygulama

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni yasal düzenlemelerle, eğitim sisteminde artık 4+4+4 adı verilen 'dört dörtlük' bir uygulamaya başlanacağını belirterek, 'Bizim tek istediğimiz şu; Bu ülkenin evlatları, bu ülkenin çocukları, gençleri bizi biz yapan değerleri iyi öğrenerek yetişsinler, biz bunu istiyoruz. Kendi kültürümüzü, kendi dinimizi iyi öğrensinler, iyi anlasınlar istiyoruz. Siz bundan niye korkuyorsunuz?' dedi.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde yapımına başlanan Aziz Mahmut Hüdayi Kur-an Kursu ve Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katılan Babacan, burada yaptığı konuşmada, Şereflikoçhisar'a son 9 yılda önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Bir yandan hükümetin yatırımları bir yandan ilçe belediyesinin yoğun gayretleri bir yandan da özel sektörün ilçeye yaptığı yatırımların, ilçenin çehresini değiştirdiğini vurgulayan Babacan, temeli atılan yurdun, öğrencilerinin hem kalacağı hem de din eğitimi alabilecekleri güzel bir yapı olacağını ifade etti.

'Eğitim bir numaralı meselemiz' diyen Babacan, Türkiye'de bir çok reform yapıldığını, demokratikleşme alanında hızla ilerlendiğini, temel hak ve özgürlükler konusunda en iyi standartlara ulaşabilmenin çabasının verildiğini ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmak istendiğini, ancak eğitimin bir numaralı öncelikleri olduğunu belirtti.

Türkiye'de eğitim konusunun, ideolojinin çatışma alanı haline geldiğine ve gençlerin bu konudaki özgürlüklerini uzun yıllardır alamadıklarına dikkati çeken Babacan, şunları kaydetti:

'Ailelerimiz, çocuklarını istediği gibi bir eğitim kurumunda okutamadı. Hep engeller oldu. Bu engellerin adı kimi zaman 12 Eylül oldu, kimi zaman 28 Şubat oldu ama hep engellendi. İşte çok şükür 2010'daki Anayasa değişikliğiyle beraber, bir dönem kapandı ve Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Manidardır ki yine 12 Eylül tarihinde ama bu 12 Eylül 2010 tarihinde halkımızın yüzde 58'inin verdiği destekle Anayasa'da önemli değişiklikler yaptık. İşte o değişikliklerden sonra Türkiye'de artık taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Olması gerekenler olmaya başladı.

Yeni yasal düzenlemelerle, eğitim sisteminde artık 4+4+4 adını verdiğimiz dört dörtlük bir uygulamaya inşallah başlıyoruz. Öğrencilerimize, ailelerimize seçenekler sunuyoruz, fakat bakıyoruz kıyameti koparıyorlar. İzlediniz, dinlediniz... Meclisteki kavgayı, gürültüyü, tozu dumanı hep beraber izlediniz. Ne olacağını anladılar, nereye doğru gideceğimizi anladılar. Onun için bu kadar kıyameti kopardılar. Bizim tek istediğimiz şu; Bu ülkenin evlatları, bu ülkenin çocukları, gençleri bizi biz yapan değerleri iyi öğrenerek yetişsinler, biz bunu istiyoruz. Kendi kültürümüzü, kendi dinimizi iyi öğrensinler, iyi anlasınlar istiyoruz. Siz bundan niye korkuyorsunuz?'

Türkiye'nin özgürlüklere vurgu yaptığı, kendi değerlerini koruduğu zamanlar ilerlediğini vurgulayan Babacan, bundan korkulmaması gerektiğini ifade etti.


'Sizinle hep yağmurda buluşuyoruz'

Başbakan Yardımcısı Babacan, hükümetin sağlıkla da ilgili önemli adımlar attığını belirterek, ilçedeki hastanenin de her şeyiyle tamamlandığını, kısa zamanda açılışının yapılacağını söyledi.

İlçede bunların dışında yüksek okul, içme suyu ve baraj gibi bir çok konuda da yatırımlar yapıldığını da anlatan Babacan, bunların da bazılarının bittiğini, bazılarının ise yakın zamanda bitirileceğini ifade etti.

Babacan, konuşmasını sürdürürken yağmurun başlaması üzerine de 'Hava yağmurlu, bereketli. Hep kısmet buraya geldiğimde sizinle böyle yağmurda buluşuyoruz. Allah berekete vesile etsin' diyerek konuşmasını bitirdi.

Temel atma törenine Babacan'ın yanı sıra, bazı Ankara milletvekilleri, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından, Aziz Mahmut Hüdayi Kur-an Kursu ve Öğrenci Yurdu'nun temelini Başbakan Yardımcısı Babacan'la birlikte diğer protokol üyeleri, beton atılmasını başlatması için hazırlanan butona basarak birlikte attı.

12 yıl önce