|

Bağış: Başbakanın çağrısı son bir fırsat

Aa
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Bağış: Başbakanın çağrısı son bir fırsat
Bağış: Başbakanın çağrısı son bir fırsat

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Başbakanımızın, silahları bırakın çağrısını son bir fırsat olarak değerlendirin ve silahları bırakın, operasyonlar son bulsun' dedi.

Iğdır'da temaslarını sürdüren Bağış, Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Iğdır 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Başbakanın, silahları bırakın çağrısının son bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

'Aramıza fitne fücur sokmaya çalışan, gencecik fidanlarımızı şehit eden, kaynaklarımızı heba eden terör belasına karşı da her zaman amansız bir mücadele vermiş, bu kardeşliğimizi zedelemesine imkan tanımamıştır' diyen Bağış, şunları kaydetti:

'Bölücü terör örgütü için artık kaçacak delik kalmamıştır. Silahı Kürt halkının sigortası olarak görenlere bölge halkı 'artık yeter' diyerek sigortasının attığını, tahammülünün kalmadığını söylemektedir. O halde Sayın Başbakanımızın silahları bırakın çağrısını son bir fırsat olarak değerlendirin ve silahları bırakın. Iğdır'dan, Barış ve Demokrasi Partisi'ne de bir çağrıda bulunmak istiyorum; Gelin siz de bu çağrıya kulak vererek, hem terör örgütünün uzantısı olmadığınızı ispat edin hem de adınızı tarihe cesaretinizle yazdırın.'


Ermenistan'ın Eurovision Şarkı Yarışmasından çekilmesi

Bakan Bağış, Ermenistan'ın Azerbaycan'da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışmasından çekilmesinin maharet olmadığını belirtti.

Bağış, Iğdır'ın, Nahçıvan ve Karabağ'da, Azerbaycan'da yaşanan acıları herkesten çok yüreğinde hissettiğini ve hemen yanı başında yapılan zulümlere karşı Türk halkının yükselttiği sesin Iğdır'dan yankılandığını belirterek, 'Ermenistan'ın Azerbaycan'da yapılacak Eurovision yarışmasından çekilmesi maharet değildir. Maharet ve erdem, Dağlık Karadağ'dan çekilmektir. Eğer tarihe geçmek istiyorsanız gelin Dağlık Karabağ'dan çekilin' diye konuştu.


'Türkiye'de artık demokrasiden daha çevik bir kuvvet yoktur'

Bakan Bağış, Türkiye'nin bugün 10 yıl öncesine göre her alanda farklı bir ülke konumuna geldiğini belirterek, '10 yıl önce konuşulamayanların konuşulduğu bir Türkiye var. 10 yıl önce hayal dahi edilemeyenlerin gerçeğe dönüştüğü bir Türkiye var. Telaffuzuna cesaret edilemeyen kavramların cesaretle konuşulduğu, tartışıldığı bir Türkiye var' dedi.

Bağış, Türkiye demokrasisinin güç kazanmış, demokratik standartları yükselmiş, itibar kazanmış bir duruma geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Olağanüstü halin kalktığı, farklı dil ve lehçelerin öğretildiği, öğrenildiği, devlet televizyonlarından farklı dil ve lehçelerde yayınların yapıldığı bir Türkiye var. İnkar politikalarının son bulduğu, sorunların üzerine cesaretle gidilen bir Türkiye var. Köy boşaltmalarının, faili meçhullerin, işkencelerin, suikastların, darbe girişimlerinin, karanlık senaryoların sorgulandığı, karanlık noktaların aydınlığa kavuştuğu bir Türkiye var. Her şeyden önemlisi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda hedefe doğru kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye var.'

'Bugün artık milletçe şuna daha güçlü şekilde inanıyoruz; hiçbir sorun çözümsüz değildir' diyen Bakan Bağış, şöyle devam etti:

'Hiçbir hedef bizim için uzak değildir. 10 yılda bu ülkenin, bu milletin öz güvenini yeniden tesis ettik. El birliğiyle, kader birliğiyle bu ülkenin şahlanacağını dosta düşmana ispat ettik. O yüzden, AK Parti'ye destek vermek Türkiye'nin muasır medeniyet yolculuğuna destek vermektir. AK Parti'ye destek vermek bu ülkeye inanmak, bu ülkenin geleceğine inanmak demektir. Bizim millete hizmet etmekten başka, Türkiye'yi büyütmekten başka gayemiz yoktur. Asla da olamaz. 89 yaşındaki cumhuriyetimiz bugün her zamankinden güçlü, her zamankinden itibarlı ve geleceğe artık daha fazla umutla bakan bir cumhuriyettir. Bu cumhuriyeti nasıl birlikte kurduysak, onu nasıl birlikte bugünlere taşıdıysak, bundan sonra da bir ve beraber olarak kardeşçe, dayanışma ve işbirliği içinde onu zirvelere taşıyacağız.'

Bakan Bağış daha sonra Iğdır Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret ederek, brifing aldı ve karayoluyla Kars'a gitti.

12 yıl önce
default-profile-img