|

Bahçeli: Söküp alıp gelmeliyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK'nın elinde tuttuğu kamu görevlilerini serbest bırakacağı yönündeki haberlere ilişkin, "Tutsak takası olur mu? Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, gidip ciğerlerinden söküp alıp gelmesi lazım. Hangi takası yapacaklar" dedi.

İha
00:00 - 9/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:09 - 9/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Bahçeli: Söküp alıp gelmeliyiz
Bahçeli: Söküp alıp gelmeliyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 8. dönem açılış törenine katıldı. Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "4. Yargı Paketi'yle ilgili BDP'nin bir önerge vereceği ve üzerinde değişiklik yapılması yönünde talepleri var. MHP'nin buna ilişkin bir genelgesi olacak mı?" sorusuna Bahçeli, "Sorunuzda BDP ile MHP ile mukayese eder bir yaklaşımı yadırgadığımı izahat etmek isterim. BDP'nin görüşleri üzerinden bizden bir mütalaa istemeniz çok yanlış ve yakışıksız olmuştur" cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, ''PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılması yönünde talepler var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'İkinci bir Habur vakası istemiyoruz' diye açıklaması var. Nasıl değerlendireceksiniz?" diye sorması üzerine Bahçeli, "Neresini değerlendireyim, tutsak takası olur mu? Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, gidip ciğerlerinden söküp alıp gelmesi lazım. Hangi takası yapacaklar" dedi.


11 yıl önce
default-profile-img