|

Bahçeli'den 'paralel yapı' operasyonuna tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'paralel yapı' ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Türkiye'de, bir medya organına baskın düzenlenmesi, gazetecilerin, yönetmenlerin akıllara durgunluk veren suçlamalarla gözaltına alınmaları izaha muhtaç bir garabettir" dedi.

Yeni Şafak
12:55 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 12:59 - 16/12/2014 Salı
AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamındaki gözaltıları değerlendirdi. Ceza Muhakemesi Kanununda yapılan "makul şüphe" değişikliğinin ilk meyvesini verdiğini belirten Bahçeli, "17-25 Aralık 'Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması'nı kapatan yandaş Sulh Ceza Hakiminin, bir kez daha devreye girerek, hukuku siyasi amaçlara eklemlemeye çalışması ayrıca değerlendirilmesi gereken bir husustur" görüşünü savundu.


Gözaltına alınan kişilere, 2009-2010 yıllarında "Tahşiyeciler" ismiyle anılan gruba iftira atmak, suç ve delil uydurup kumpas kurmak, silahlı terör örgütü kapsamında sahtecilik yapmak suçlamalarının yöneltildiğini belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: 


"Bu durum karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kurulmasıyla ilgili somut itiraf ve ihbarların kayda değer görülmediği, hatta ciddi ve önemli sayılmadığı anlaşılmaktadır. Tahşiyecilerin kumpas kurbanı olduğu sonucuna varan ve bu maksatla hukuku harekete geçiren siyaset zihniyetinin, Türk askerine yönelik ağır tahrik ve tuzak konusunda çekimser davranması en açık tabirle çifte standarttır.


AKP Hükümeti, uzunca bir süredir rüşveti perdelemek, yolsuzluğu gündemden düşürmek, dikkatleri başka yön ve taraflara çekmek için adalet cinayetleri işlemektedir. Bir yıldır iktidarın sığınağı ve propaganda aracı olan 'paralel devlet' söylemiyle ahlak ve hukuk ilkeleri taammüden çiğnenmektedir. AKP, muhalif sesleri kısmak, hür basını susturmak, ifade ve haber alma hürriyetini engellemek için tüm gücüyle uğraşmakta, tüm gücünü kullanmaktadır.


Demokrasi ve hukukla yönetildiğine inanmak istediğimiz Türkiye'de, bir medya organına baskın düzenlenmesi, gazetecilerin, dizi film yönetmenlerinin akıllara durgunluk veren suçlamalarla gözaltına alınmaları izaha muhtaç bir garabettir. Sözde darbe davalarında görülen usulsüzlük ve haksızlıkların bir benzerinin tekrarı çok hazin, çok düşündürücüdür."

#devlet bahçeli
#paralel yapı operasyonu
#14 aralık
#mhp
#açıklama
9 yıl önce