|

Bakan Çelik'ten metal işçilerinin eylemine ilişkin açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da başlayan metal işçilerinin eyleminin ardından Ford Otosan Kocaeli fabrikalarında da başlayan eylemlere ilişkin, “Grev olması için toplu sözleşme sürecinden bahsetmemiz gerekiyor. Böyle de değil, iki sendika arasında işçi-işveren sendika arasında yaşanan bir sorun. Dolayısıyla bu olayları başka bir tarafa çekmenin anlamı yok. Herkesi aklıselimliğe davet ediyorum” dedi.

Yeni Şafak
17:12 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:14 - 20/05/2015 Çarşamba
IHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdam Teşviki Projesi' mal alımı bileşeni kapsamında 35 hizmet aracının teslim törenine katıldı. Teslim töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, Bursa'da 4 otomotiv fabrikasında başlayan eylemin Ford fabrikası ile Kocaeli'ye de yayılması ile ilgili soruya, “Ne bakanlığımız ile ilgili ne de direkt olarak hükümetimizle ilgili bir konu değil. Grev olması için toplu sözleşme sürecinden bahsetmemiz gerekiyor. Böyle de değil, iki sendika arasında işçi-işveren sendika arasında yaşanan bir sorun. Dolayısıyla bu olayları başka bir tarafa çekmenin anlamı yok” cevabını verdi.



Bakan Çelik, Türkiye'de grev, toplu sözleşme, çalışma hayatı ile ilgili kuralların belli olduğuna dikkat çekerek, “Bu konudaki tüm yargı kararları herkesi bağlar. İşverenleri de bağlar, işçiyi de bağlar. Onun için herkesi sükunete davet ediyorum. Yasal çerçevede herkesin hak arama yollarının açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Konu bir grev, toplu sözleşme konusu değil. İki sendikanın bir anlaşma konusudur. Konu direkt bakanlıkla da alakalı değil. Ama konu direkt ülke ekonomisi ile alakalıdır. Herkesi aklıselimliğe davet ediyorum. Herkesi hukuka uymaya hem işvereni hem işçiyi, o çerçevede hak arama ve sorun neyse onu tarafların çözmesi gerekiyor” diye konuştu.

#metal işçilerinin eylemi
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik
#Bursa
#açıklama
9 yıl önce