|

Bakan Günay'ı kızdıran ağaç

Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı'dan bilgi alan Günay'ın gözü Yeşil Cami girişinde bulunan palmiye ağacına takıldı.

İha
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 13:56 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Bakan Günay'ı kızdıran ağaç
Bakan Günay'ı kızdıran ağaç

Türk-Arap Turizm Buluşması ve AK il kongresine katılmak üzere Bursa'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yeşil Cami ve Yeşil Türbe'yi gezdi. Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı'dan bilgi alan Günay'ın gözü Yeşil Cami girişinde bulunan palmiye ağacına takıldı. Günay, ağacın Akdeniz iklimine ait bitki olduğunu ve bu bölgelerin dokusuna yakışmadığını söyledi. Günay, palmiye ağacının kaldırılması ve yerine başka bir ağacın dikilmesi için talimat verdi.

Sabah saatlerinde Bursa Yeşil Cami ve Yeşil Türbe'yi ziyaret eden Günay, burada yapılan restorasyon çalışmalarına hayran kaldı. Yeşil Türbe'de medfun bulunan Çelebi Mehmed için dua eden Günay, Yeşil Türbe hakkında Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı'dan bilgi aldı. Elazığ'dan gelen turist kafilesi, türbede karşılaştıkları bakana büyük ilgi gösterdi. Kendisini görerek yanına koşan çocukları kucağına alarak seven Günay, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Buradaki ziyaretinin ardından Yeşil Cami'ye geçen Günay, camideki yenileme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmalara hayran kaldığını belirten Günay, Yeşil Cami'nin mayıs ayında açılacağı müjdesini verdi. Cami çıkışında İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Günay, "Bakanlığım öncesinde de Bursa'ya gelişimde Yeşil Cami ve Yeşil Türbe'yi ziyaret ederdim. Daha önce restorasyon çalışmaları biten Yeşil Türbe şu anda mükemmel bir ihtişama kavuşmuş. Restorasyon çalışmaları başlayan Yeşil Cami'de de güzel bir çalışma var. Daha önce aslına uygun olmayarak restore edilen bazı eserler de aslına uygun hale getirilecek. Bursa'da Ulucami, Yeşil Cami ve Yeşil Türbe gibi bölgeler tarihi mekanlar. Bu mekanların korunması gerekir" diye konuştu.

CAMİ GİRİŞİNDEKİ PALMİYE AĞACI GÜNAY'I KIZDIRDI

Yeşil Cami girişinde bulunan palmiye ağacı Günay'ın gözüne takıldı. Palmiye ağacının Marmara Bölgesi iklimine uygun bir tür olmadığını hatırlatan Günay, "Bu ağacın ne işi var burada. Hiç yakışıyor mu buraya? Bu ağaç uygun bir mevsimde kaldırılıp yerine manolya veya bu bölgeye uygun güzel bir ağaç dikilebilir. Her mevsim yeşil kalır" diyerek, yanındaki yetkililere ağacın kaldırılması için talimat verdi. İstanbul'daki Topkapı Sarayı'nda da palmiye ağaçlarının bulunduğuna dikkat çeken Günay, oradaki ağaçların da kaldırılacağını ve uygun bir ağaç türünün dikileceğini söyledi.

Gezisini tamamladıktan sonra Arap Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne gitmek isteyen Günay'ın önünü Hatice Sevimtaş isimli bir kadın kesti. Astsubay eşi olduğunu ifade eden Sevimtaş, "Sizi televizyonda izlediğimiz zaman daha güzelsiniz. Şimdi çok yaşlı görünüyorsunuz" demesi Günay'ı kahkahaya boğdu. Günay, programa katılmak üzere Yeşil Cami'den ayrıldı.

12 yıl önce
default-profile-img