|

Bakan Yılmaz Hakkarili 50 çocuğu kabul etti

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Doğu Anadolu Kalkıma Ajansı tarafından Hakkari'den getirilen 50 çocukla bir araya geldi. Doğu Anadolu Bölgesi'ni daha hızlı geliştirmek ve kalkındırmak için çaba sarf edeceklerini dile getiren Yılmaz "Huzur ortamı çok önemli. Kalkınma, gelişme huzur ortamıyla sağlanıyor. Ben de o yörenin bir insanıyım" dedi.

Yeni Şafak
17:31 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:34 - 24/12/2014 Çarşamba
AA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu Anadolu Kalkıma Ajansı (DAKA) tarafından Hakkari'den getirilen 50 çocuğu kabulünde yaptığı konuşmada, her yörenin kendine göre güzellikleri ve farklılıkları çocuk yaşta görmenin bir avantaj olduğunu, küçükken seyahat ettiği şehirlerin de kendisini heyecanlandırdığını anlattı.


Toplumların gelişmesinin sadece resmi kurumların girişimleriyle değil, gönüllü çalışmalarla gerçekleştiğini ifade eden Yılmaz, "Biz, kalkınma denince sadece ekonomiyi, maddi gelişmeyi anlamıyoruz. Her bakımdan insanımızın daha iyi bir noktaya yükselmesini anlıyoruz. İnsan odaklı bakıyoruz kalkınmaya" diye konuştu.


Türkiye'deki tüm çocukların aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, hükümet olarak kendilerine düşen görevin, her türlü fırsatı çocuklara sunmak olduğunu söyledi. 


Hakkari'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yılmaz, gelecek yıl hizmete girmesi planlanan Hakkari Havalimanı'nın açılmasıyla Hakkari'nin tüm şehirlere yakınlaşacağını söyledi. Gelişmiş şehirlerde varolan her şeyin Hakkari'de de olmasını istediklerini belirten Yılmaz, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Eylem Planı'nın yakın zamanda ilan edileceğini bildirdi.


Yılmaz, Doğu Anadolu Bölgesi'ni daha hızlı geliştirmek ve kalkındırmak için çaba sarfedeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:


"Huzur ortamı çok önemli. Kalkınma, gelişme huzur ortamıyla sağlanıyor. Ben de o yörenin bir insanıyım. Biz istiyoruz ki insanlar kavga etmesin, çatışmasın, bu bölgelerimiz huzur içinde olsun. Çocuklarımızı daha iyi daha donanımlı yetiştirelim. Rekabet ortamında enerjimizi, gücümüzü daha nitelikli ve donanımlı toplum olmak için zamanımızı, enerjimizi harcayalım. Fikirler özgür olsun, herkes neye inanıyorsa öyle yaşasın, değişik dil ve inançlara saygı gösterelim. Demokratik bir ortamda herkes haklarını kullansın ama kimse kimseyle kavga etmesin."


Bakan Yılmaz, konuşmasının ardından çocukların Ankara'ya ilişkin izlenimlerini ve kendilerinden beklentilerini sordu. Ankara'yı çok beğendiklerini belirten çocuklar, kendi yaşadıkları bölgelerde de eğlence ve bilim merkezlerinin açılmasını istedi.

#cevdet yılmaz
#doğu anadolu kalkınma ajansı
#daka
#hakkari
9 yıl önce