|

Bakanlar Kurulu başladı

Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da başladı. Saat 14.00'da başlaması öngörülen toplantı, Erdoğan'ın İstanbul'dan gelişinin gecikmesinden dolayı 16.00 sıralarında başladı.

Cihan
00:00 - 11/03/2013 понедельник
Güncelleme: 16:40 - 11/03/2013 понедельник
Yeni Şafak
Bakanlar Kurulu başladı
Bakanlar Kurulu başladı

Toplantının ana gündem maddeleri arasında İmralı ile MİT arasındaki görüşmeler, İmralı tutanaklarının sızdırılması gibi konular bulunuyor. Ayrıca BDP heyetinin PKK'ya silah bırakması için teklif ettiği 21 Mart tarihinden önceki son Bakanlar Kurulu olması açısından önemli olan toplantıda, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılması ve Nevruz kutlamaları için alınan güvenlik önlemleri konusunda bilgi vermesi bekleniyor.

Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün Yasası ile ilgili çalışmalarının da değerlendirilmesi ve 14 Mart Tıp Bayramı'nda kamuoyu ile paylaşılmadan önce sonuca bağlanması öngörülüyor.

Dış gelişmeler kapsamında ise Suriye konusunda yaşanan son gelişmeler ile Almanya'da 8 Türkün hayatını kaybettiği yangın konusunun ele alınması bekleniyor.

11 лет назад