|

Arınç: Yargı tarihinde ilk defa oluyor

Bakanlar Kurulu sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı.

Yeni Şafak
19:36 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:14 - 27/04/2015 Pazartesi
Diğer

Arınç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Tahliye kararları


Bakanlar Kurulu gündeminde ayrıntılı olarak görüşülmedi. HYSK'nın hakimler hakkında alacağı karar merak konusuydu. HSYK 3 hakim hakkında açığa alma kararı aldı.



Yok hükmünde verilen bir karardır. Bu olay yargı tarihinde belki ilk defa görülmektedir.



KKTC'de yeni dönem


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti varlığını yıllardır devam ettiriyor. KKTC'nin kuruluşunun üzerinden de 30 yıldan fazla zaman geçti. Bu seçimlerin öncesini de varılan sonucu da şahsen biliyorum. KKTC'deki seçmenler takriben 170 bin civarındadır, kendi bireysel idareleriyle sayın Akıncı'yı Cumhurbaşkanı seçmişlerdir. Biz Türkiye olarak KKTC'nin iç işlerine karışmayız.



KKTC'de ile ilişkileri ana-yavru olarak niteleyenler olmuştur. Sayın Akıncı'nın açıklamasına da saygı duymamız gerekir. Bir kardeşlik ilişkisinden bahsedilebilir. Onun söylemlerine müdahale edecek noktada değiliz. O mesele kapanmış gitmiştir, sayın Akıncı da son derece olumlu bir açıklama yapmıştır.



Bizim başka ülkelerle ilişkimiz Kuzey Kıbrıs ile ilişkimizle kesinlikle benzemez. Sıcaklığı ifade etmek için yavru vatan-ana vatan ifadesi yadsınamaz. Bizim onlarla bir mali yardım protokolümüz var. Bu mali konularda, Kuzey Kıbrıs'a başka ülkelerden çok daha fazla yardımcı oluyoruz. Bu ilişki dünya durdukça devam edecek.


#Bakanlar Kurulu
#Bülent Arınç
#Başbakan Davutoğlu
9 yıl önce