|

Baraj uyarısı

Başbabakan Erdoğan, Esed rejimin attığı varil bombaları nedeniyle Suriye'de Fırat üzerindeki barajların yıkılıp milyonlarca insanın sular altında kalabileceği uyarısında bulundu.

Fazlı Şahan
00:00 - 20/09/2013 Cuma
Güncelleme: 00:15 - 20/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Baraj uyarısı
Baraj uyarısı

Başbakan Erdoğan, Suriye'de devam eden çatışmalar ve 4 Ekim'de süresi dolan tezkerenin uzatılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan dün Romanya Başbakanı Victor Ponta'yı ağırladı. Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan, sorular üzerine tezkere ve Suriye'deki gelişmeler konusunda şu değerlendirmeleri yaptı:

BARAJ PATLAYABİLİR

'(Suriye sınır kapısında patlayan bombalı araç) Suriye'nin içerisinde gerek Kuzey gerek diğer bölgelerde bu tür olayların hepsini beklemek mümkün. Bu Azaz'da da diğer yerlerde de olur. Fırat üzerindeki barajda atılan varil bombalar neticesinde baraj gövdelerinin sıkıntı içerisinde ve her an patlamayla karşı karşıya olduğu, milyonca insanın sular altında kalabileceği gibi gelen bilgiler var.

PATLAMANIN BİZİMLE İLGİSİ YOK

Suriye'nin içerisinde, gerek kuzeyinde gerek diğer bölgelerinde bu tür olayların hepsini beklemek mümkün. Bunun bizim ülkemizle bir ilgisi yok. Tabii Suriye'deki şu anda mevcut zalim rejim, bütün oradaki insanlığı tehdit eden ve bu konuda sayı şu bu gözetmeden attığı adımlar var. Burada da herhalde bu olaylardan bir tanesi olarak gerçekleşmiş olan bir bombalamadır. Suriye'deki olaylardan dolayı bu tür olayları beklemek mümkün. Yapılabilecek her yanlışa karşı şunu da bilenizi isterim ki Türkiye bütün imkanlarıyla hazırdır.

YENİ TEZKERE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öncelikle tabii 4 Ekim'de gelecek olan, aynısı olabilir, bazı değişikliklere tabi olarak da tezkere gelebilir. Dışişleri ve Genelkurmay Başkanlığı tezkere üzerinde çalışmalarını yapıyorlar ve çalışmalar bittikten sonra bize getirilecek. Üzerinde biz de değerlendirmelerimizi yapacağız ve ondan sonra TBMM'ye sunacağız.

Bu arada iki başbakanın görüşmesinde iki ülke arasındaki vize sorununun aşılması konusunda mutabakat imzalandı.


11 yıl önce