|

Başbakan Davutoğlu Noel bayramını kutladı

Başbakan Davutoğlu, yayımladığı Noel mesajında, bu topraklarda asırlar boyunca farklı inanç gruplarının özel günlerini coşku ve mutluluklarını paylaştıklarını belirtti.

Yeni Şafak
17:10 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:14 - 24/12/2014 Çarşamba
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Asırlar boyunca olduğu gibi bugün de bizler farklılıkları, ülkemizin çok değerli zenginlikleri olarak görüyor ve bir arada dostça yaşamanın toplumsal hayatımıza kattığı renkliliği geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı güzellikte yaşamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu, bir mesaj yayımlayarak, Hristiyanlık inancına mensup vatandaşların Noel Yortularını tebrik etti. 


Davutoğlu, bu topraklarda asırlar boyunca farklı inanç gruplarının özel günlerini ve bayramlarını beraberce kutladığını, coşku ve mutluluklarını paylaştıklarını belirtti.


Toplum hayatını güzelleştiren, insanları birbiriyle kaynaştıran bu geleneklerin bundan sonra da aynı coşkuyla yaşanmasının en büyük temenni olduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:


"Asırlar boyunca olduğu gibi bugün de bizler farklılıkları, ülkemizin çok değerli zenginlikleri olarak görüyor ve bir arada dostça yaşamanın toplumsal hayatımıza kattığı renkliliği geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı güzellikte yaşamak istiyoruz. Barışın, dostluğun, kardeşliğin ve hoşgörünün yurdu olmuş bu topraklarda birçok medeniyetin izleri halen canlıdır. Tarihimize, kültürümüze, kimliğimize kendi rengini katan bütün inanç grupları gibi Hristiyan vatandaşlarımız da sosyal dokumuzun önemli bir parçasıdır. Bu duygularla hem Hristiyan vatandaşlarımızın, hem de Hristiyan aleminin Noel Yortusunu en içten dileklerimle kutluyorum."

#başbakan
#ahmet davutoğlu
#yılbaşı
#noel bayramı
9 yıl önce