|

Başbakan: İşte Kılıçdaroğlu'nun karnesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayburt'ta AK Parti mitinginde halka seslendi. Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren bir konuşma yaptı. Başbakan, konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun karnesini çıkardı.

Yeni Şafak
16:35 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 17:03 - 26/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından bazı notlar:



Bayburt bu yolda yürümeye var mısın? Bizi namerde muhtaç edenlere ders vermeye hazır mısınız? Size söz veriyoruz Türkiye Cumhuriyeti'ni kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Kendi tankımızı, savaş uçağımızı yapıyoruz, gemimizi yapıyoruz, sismik gemimizi yapıyoruz. Her yerde muhtaç olmayanların diyarı olan bir ülkeyiz. Bayburt, bu devletten razı mısınız? Bu devleti bu konuma getiren AK Parti kadrolarından razı mısınız?



"Kılıçdaroğlu biz çok iyiyiz" demiş. Karnesine bakacağız. "AK Parti ne yaptı?" diye soruyor. 800 milyar dolara milli geliri AK Parti çıkardı. Kişi başı milli geliri 11 bin dolara AK Parti çıkardı. 3. köprüyü, Marmaray'ı, dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor? "Hastane kapısında beklemeyecek vatandaşlar" diyor. O senin dönemindeydi Kılıçdaroğlu. Bayburt o dönemde hakettiği hizmeti gördü mü? Bayburt'ta üniversite var mıydı? Kim yaptı? AK Parti yaptı. Her hastanede en modern teknoloji var mı? Şimdi helikopter ambulans bile var Bayburtluların hizmetinde. Sadece yaptıklarımızın bir kısmı bunlar. Bayburt'ta bölünmüş yol var mıydı? Var. Bayburtlu herşeyi hakediyor. Şimdi Bayburt- Erzurum ile bağlanacak. AK Parti yapar, onlar konuşur. İnşallah buraya öyle imkanlar getireceğiz ki göçü durduracağız. Bayburt Üniversitesi'nin kapasitesini iki katına çıkaracağız. Bayburt ilim diyarı olacak. Yiğitlerin diyarı Bayburt her hizmeti alacak. Biz buraya hizmet etmeyi ulvi bir görev olarak görüyoruz. Tuzak kuranlara karşı milli iradeyi hakim kılmalıyız. Asil Bayburt, genç Osman gibi yiğit Bayburt, 7 Haziran'da destan yazmaya var mısın?


Tuzak kuranların tuzaklarını bozmaya var mısın?



Kılıçdaroğlu Bayburt'u tanımaz. Siz AK Parti'yi tanırsınız. Biz söz verdik mi yaparız, Kılıçdaroğlu'yla aramızdaki fark bu. Millet bize emanet, biz Bayburt'a emanetiz. Yüzde 85'i yakalamaya var mısınız? Bayburtlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 80 yapmışsa, genel seçimde yüzde 85'i yakalar.



Kılıçdaroğlu, SSK'nın başına gelince borç yoktur. SSK'yı bırakınca borç çıkmıştır. 90'lı yıllarda SSK hastanelerde neler yapmıştı? Savaş Ay, soruyordu o soruya cevap verememişti. Kılıçdaroğlu, sorulara cevap verebilir misin? Kılıçdaroğlu, Bayburt'un dağlarını ovalarını bilir mi? 2350 kilometre yeşil yol yapıyoruz. Karadeniz'in tüm yaylalarını birleştiriyoruz.



Hasbelkader milletvekili olmuş. Başarı hikayesi CHP Genel Başkanı olması. Kasetlerle başkan oldu. Paralelin çıkardığı kasetlerle başkan oldu. 2011 seçimini, 2014 seçimini kaybetti. MHP'yi arkasına aldı Cumhurbaşkanlığı seçiminde. Kaybettiler. CHP'nin adayı Bayburt'ta rezil oldu. Sınıfta kaldı mı Kılıçdaroğlu? Kaldı.



Siz şimdi oy kullanacaksınız. Bayburtlular, geçmiş seçimlerde oy kullandınız. Sandığı da buldunuz. Kılıçdaroğlu aday olduğu yerde sandık bulamadı. Bunun başarı hikayesi nerede? Tüm derslerde sınıfta kalıyor değil mi?



Ön seçimlerde kendi partisinde kazandı. Bu ne demek? Kılıçdaroğlu bir kere başarılı oldu. 7 Haziran seçimi CHP'lilerin kendi arasındaki seçimi değil ki. O yiğitlerin er meydanındaki seçimi. Başarı iktidar olmaktır. Biz bir iktidar olamazsak ben bu koltuğu bırakırım. Kılıçdaroğlu, sen de desene bunu. Onun hedefi yüzde 35. Karnesi zayıflarla dolu. Edirneli hemşehrilerimi kandıramaz şimdi. Ne olacağı belli. Bayburtlular, böyle bir başarısızlık hikayesine ülke teslim edilir mi? CHP, perde arkasında paralelle işbirliği yapıyor.


















#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Bayburt
#AK Parti miting
#Kemal Kılıçdaroğlu
9 yıl önce