|

Başbakanlık Koruma Müdürü değişti

Cihan
00:00 - 12/05/2008 Pazartesi
Güncelleme: 16:09 - 12/05/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakanlık Koruma Müdürü değişti
Başbakanlık Koruma Müdürü değişti

Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yüksel getirildi.

Başkentteki en kritik görev alanlarından Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde nöbet değişimi oldu. Başbakanlık'ta yaklaşık 5 yıldır Koruma Müdürlüğü yapan Ali Uzuner'in yerine, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yüksel atandı.

Ankara Emniyeti'nde asayişten sorumlu olan Mehmet Yüksel, mesleğe EGM Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda komiser yardımcısı olarak başladı. Daha sonra açılan sınavları geçen Yüksel, ABD ve Ukrayna'da da çeşitli görevlerde bulundu.

Türkiye'ye dönünce Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amiri ve Gasp Büro Amiri olan Yaksel, ardından Gölbaşı ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Ankara Koruma Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvetten Sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Yüksel, iki yıldır Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.


Yüksel, şark hizmetini ise Tunceli'de gerçekleştirdi. Ukrayna'da Amerika Birleşik Devletleri'nde misyon-koruma görevi de yapan Yüksel, iyi derecede İngilizce biliyor. Yüksel, ayrıca, keskin nişancılığıyla tanınıyor.

Mehmet Yüksel'in görev yaptığı son iki yılda, Başkentte asayiş suçlarında ciddi oranda azalma görüldü. Özellikle Yüksel'in, cinayet masası ekiplerinin, son iki yılda işlenen 225 cinayetin tamamını çözmesi dikkat çekici bulundu.


16 yıl önce